După efectuarea a peste 500 de teste pentru depistarea coronavirusului - 47 de cazuri noi, patru decese și 16 reconfirmări. Care este bilanțul la nivel național

După efectuarea a peste 500 de teste pentru depistarea coronavirusului - 47 de cazuri noi, patru decese și 16 reconfirmări. Care este bilanțul la nivel național
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Direcția de Sănătate Publică Galaţi a primit joi încă 47 de rezultate pozitive în urma testărilor efectuate pentru depistarea coronavirusului. Astfel, numărul total al îmbolnăvirilor din județ a ajuns la 2.682. Din păcate, în ultimele 24 de ore au fost raportate alte patru decese printre pacienții infectați cu coronavirus.

Conform datelor oficiale, de la începutul pandemiei și până în prezent, dintre cele 2.682 de persoane confirmate cu infecție Sars-Cov-2, 1.945 au fost declarate vindecate și au fost externate din spitalele unde au fost tratate. Numărul persoanelor vindecate a crescut cu 58, în ultimele 24 de ore.

De asemenea, conform Grupului de Comunicare Strategică, în urma retestărilor, 16 gălățeni au fost reconfirmați cu infecția Sars-Cov-2.

În ultimele 24 de ore, au fost raportate încă patru decese printre cei care s-au infectat cu Covid-19, numărul total al deceselor ajungând astfel la 136. Aceasta este a doua zi consecutivă în care sunt înregistrate atât de multe decese în doar 24 de ore.

Din păcate, aceastea nu sunt singurele vești proaste, pentru că, în ultima perioadă, numărul celor în stare extrem de gravă este destul de mare. Mai exact, datele oficiale arată că în secția de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean erau internați, joi, nouă pacienți în stare gravă, cu unul mai puțin față de raportarea de miercuri.

Direcția de Sănătate Publică a reluat, după intrarea în vigoare a Legii Carantinei, monitorizarea persoanelor care trebuie să stea în izolare și în carantină. Astfel, conform datelor oficiale, 365 de gălățeni se află în izolare la domiciliu. Numărul gălățenilor aflați în izolare a scăzut în ultimele 24 de ore, la fel cum s-a îmtâmplat, de altfel, și cu cel al gălățenilor aflați în carantină. Datele furnizate de autorități arată că joi mai erau în carantină 714 gălățeni.

De asemenea, datele oficiale arată că, de la începutul pandemiei și până în prezent, la nivelul județului Galați, au fost efectuate 22.554 de teste pentru depistarea coronavirusului, cu 512 mai mult față de raportarea de miercuri. Trebuie precizat că aceste 512 de teste nu au fost făcute doar pentru cazurile noi, ci au fost și pentru persoanele retestate, parte dintre ele fiind declarate vindicate, restul fiind reconfirmate cu virusul Covid-19.

La nivel național, 1.454 de cazuri noi și 53 de decese

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, până pe 13 august, pe teritoriul României au fost confirmate 66.631 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 31.547 de pacienți au fost declarați vindecați și 7.253 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

Față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.454 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Distinct de cazurile nou confirmate, 571 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până acum, 2.860 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, 53 de decese fiind înregistrate în ultimele 24 de ore.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.437, 478 dintre ele fiind internate la terapie intensivă.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.450.269 de teste. Dintre acestea 22.649 au fost efectuate în ultimele 24 de ore.

Pe teritoriul României, 7.935 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.421 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 20.775 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 101 de persoane.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 1.045 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 253.690 de lei. De asemenea, a fost constatată, miercuri, o infracțiune de zădărnicirea combaterii bolilor.

Citit 1361 ori Ultima modificare Luni, 17 August 2020 01:56

1 comentariu

 • postat de NUMARAREA CAZURILOR
  Vineri, 14 August 2020 04:56
  95.76.0.***
  PRISTANDA: Apoi să le numărăm, coane Fănică; să le numărăm: două la prefectură.
  TIPĂTESCU: Două…
  PRISTANDA: Două pe piața lui 11 Fevruarie…
  TIPĂTESCU: Patru…
  PRISTANDA (căutând în gând) : Două la primărie…
  TIPĂTESCU: Șase…
  PRISTANDA (același joc) : Unul la școala de băieți…
  TIPĂTESCU: Șapte…
  PRISTANDA: Unul… la școala de fete…
  TIPĂTESCU: Opt…
  PRISTANDA: Unul la spital…
  TIPĂTESCU: Nouă…
  PRISTANDA: Două… la catrindală, la Sf. Niculae…
  TIPĂTESCU: Unsprezece.
  PRISTANDA: Două la prefectură… paispce…
  TIPĂTESCU (râzând) : Le-ai mai numărat pe ale de la prefectură.
  PRISTANDA: Nu, coane Fănică, să trăiți! (continuă repede, pe nerăsuflate) Două la primărie, optspce, patru la școli, douăzeci și patru, două la catrindală la Sf. Niculae, treizeci…
  2
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.