Noi medicamente în farmacii

Noi medicamente în farmacii
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministerul Sănătăţii anunţă că vor fi introduse în farmacii 74 de noi medicamente, de la 1 septembrie, acestea fiind adăugate deja în Catalogul naţional al preţurilor medicamentelor autorizate de punere în piaţă (Canamed). Ordinul de ministru care prevede această decizie a fost publicat, în prima parte a lunii august, în Monitorul Oficial.

Printre noile medicamente introduse se numără și unele de ultimă generație, folosite în tratamentul cancerului, al hemofiliei sau al unor boli ereditare, anunţă 360medical.ro, un portal specializat în informaţii de sănătate publică.

Ministerul a mai realizat şi o corecţie a 67 de noi medicamente existente în Canamed, de la 1 iulie, fiind prima modificare a preţurilor maxime de după 1 ianuarie 2019. Aceste preţuri maxime sunt obligatorii doar pentru deţinătorii de autorizaţie de punere pe piaţă a medicamentelor, pentru distribuitorii angro şi pentru furnizorii de servicii medicale şi medicamente din ţară ce au relaţii contractuale direct cu Ministerul Sănătăţii - prin casele de asigurări sau DSP-uri. Pentru farmacii sau alte entităţi similare, preţurile medicamentelor sunt stabilite de Catalogul public, dar aceste preţuri nu au fost corectate încă, aşteptându-se o modificare după 1 septembrie.

Citit 1351 ori Ultima modificare Luni, 24 August 2020 23:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.