Autoritățile pregătesc și reorganizează spitalele de pediatrie. Scenarii pentru începerea școlilor

Autoritățile pregătesc și reorganizează spitalele de pediatrie. Scenarii pentru începerea școlilor
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Coordonatorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti le-a cerut spitalelor de pediatrie din Capitală să comunice urgent ce capacitate au pentru copiii infectaţi cu SARS-COV-2. Generalul în rezervă Ionel Oprea a solicitat evaluarea numărului de locuri pentru cazurile pediatrice de Covid-19 ce ar putea apărea în toamnă.

Practic, spitalele ar avea la dispoziţie numai două săptămâni să-şi reorganizeze spaţiile şi paturile disponibile. Va fi o misiune grea, pentru că în spitalele mari de pediatrie din Capitală ajung cazuri din întreaga ţară.

La începutul acestei săptămâni, în cele două spitale de boli infecţioase din Capitală, "Victor Babeş" şi "Matei Balş", erau doar 12 locuri disponibile pentru copii, aşa că presiunea pe spitalele de pediatrie ar putea fi foarte mare.

Generalul Ionel Oprea ia în calcul şi folosirea unor unităţi sanitare modulare, în cazul în care capacitatea spitalelor de pediatrie va fi depăşită. "Problema e să ştiţi în principal de resurse umane, de personal, acolo va fi greu, pentru că dacă toate unităţile sanitare au un grad ridicat de solicitare este greu să disponibilizezi resursă umană şi pentru acele extensii. Le-am cerut (managerilor - n.r.) să prezinte o situaţie, dânşii îşi evaluează oferta, posibilităţile, trebuie să asigure şi patologia obişnuită, non-Covid, nu? În funcţie de creşterea acestui număr de îmbolnăviri pe zi, trebuie să ştim cum reacţionăm", a spus Oprea.

Citit 1982 ori Ultima modificare Joi, 27 August 2020 14:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.