Minune sau efect al terapiilor? De la stadiul de ”legumă”, Sara merge din nou (VIDEO)

Minune sau efect al terapiilor? De la stadiul de ”legumă”, Sara merge din nou (VIDEO)
Sara stă acum în premergător
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Copila care la finele lunii iunie suferea un teribil accident căzând în Dunăre, experiență în urma căreia i s-a declanșat o tetrapareză care a adus-o în stadiu vegetativ, își revine în mod miraculos. Prognosticurile medicale sunt date peste cap în cazul Sarei Porumb, care, la trei luni de la accident, face din nou pași, își ține capul și manifestă din nou emoții vizavi de cei din jur. Progresele se datorează, în mare parte, terapiilor pe care le-a urmat deja și la care i-ar fi fost imposibil să acceadă fără ajutorul oamenilor care au donat bani, impresionați de drama prin care trec micuța și familia sa.

Puțini au fost cei care au crezut că Sara va mai fi un copil complet normal, după ce a fost aproape ucisă de o căzătură în apele Dunării, la finele lunii iunie, dar și mai puține au fost șansele pe care i le-au dat medicii care i-au pus un prezumtiv diagnostic extrem de descurajator. Practic, creierașul Sarei, de numai 1 an și 6 luni la data accidentului, ar fi suferit leziuni grave din cauza lipsei de oxigen și copila ar fi avut puține șanse să mai poată trăi normal, folosindu-și membrele, vorbind sau chiar resimțind sau exprimându-și emoții față de cei din jur. Mezina familiei Porumb a avut însă norocul ca după câteva săptămâni de spitalizare la Galați să ajungă la Centrul de Recuperare "Nicolae Robănescu" de la București, unde a fost trimisă în disperare de cauză, ca ultimă soluție în încercarea de a mai atenua efectele dezastruoase ale accidentului.

Primii pași, după o lună

Ceea ce părea un impediment în stabilirea unui diagnostic și a unei posibile conduite terapeutice cu șanse de rezultat, vârsta prea fragedă, pare să fie un atu pentru Sara. Cele câteva săptămâni de terapie, cu puține variante adaptate vârstei ei, au început să își arate rezultatele neașteptat de repede. Copila, care la început era în stare semivegetativă, nemișcându-se și nescoțând niciun sunet, nerecunoscând pe nimeni și neavând reacții, prezintă acum puternice tendințe spre normalitate. "Face pași, ținută de mânuță, își ține capul, ne recunoaște. În plus, ca înainte de accident, își amintește unele obiceiuri, cum ar fi să îi dăm și cățelului să mănânce ce mănâncă ea. Așa ceva era imposibil după accident. Progresele sunt vizibile și asta ne dă curaj și încredere", ne-a spus Cornelia Porumb, mama Sarei. Kinetoterapia și posibil, în perioada care urmează, ședințe speciale de reflexoterapie, urmate de ceea ce terapeuții vor considera a fi cel mai potrivit pentru evoluția Sarei pot fi căile prin care micuța să își recâștige șansa la o viață normală, în care să se bucure de părinți și de cei doi frățiori mai mari.

Ajutorul îi salvează

Soții Porumb se confruntă cu probleme financiare, iar drama prin care trece Sara le-a pus capac. Ceea ce au reușit să facă până acum pentru micuță s-a datorat în foarte mare parte ajutorul venit din partea oamenilor de bine, impresionați de povestea lor. Sute de donații au ajuns în contul bancar deschis special pentru Sara, alți bani au fost donați prin campania online derulată de jandarmul Cristian Onofrei, la jumătatea lunii trecute, acțiune care a culminat cu o alergare caritabilă, în Grădina Publică, pe 16 august. Numai evenimentul sportiv s-a concretizat prin strângerea a peste 4.100 de lei, bani care i-au fost înmânați mămicii Sarei, prezentă, alături de fetiță, la mobilizarea amatorilor de mișcare și fapte bune. Părinții copilei vor să încerce orice este posibil ca să își vadă din nou pruncul sănătos, dar știu că acest lucru nu este ieftin, mai ales că mai au doi copii de vârstă școlară, care au nevoie și ei, din plin, de toate resursele. În disperare, nu au exclus nici varianta de a-și vinde casa pe care se chinuie să o construiască pentru familia lor. În speranța că acest lucru nu va fi totuși necesar, facem din nou apel la umanitate și bunăvoință, apelând la cei care pot ajuta, să o facă. Contul bancar prin care Sara poate fi ajutată este deschis la BRD, pe numele Porumb Cornelia: RO70BRDE180SV06768301800 (LEI). Orice sprijin contează, iar evoluția spectaculoasă a micuței arată că orice miracol este posibil atunci când și oamenii fac ceva ca el să se producă!

Citit 3880 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Septembrie 2020 01:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.