Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
1 comentariu

O cantitate mare de alcool băută într-un interval scurt de timp nu duce doar la apariția mahmurelii de a doua zi, ci are și alte efecte nedorite pentru sănătate, unele dintre acestea mult mai severe.

După cum au descoperit oamenii de știință, un astfel de comportament dublează riscul de demență.

E rezultatul unui studiu realizat pe nu mai puțin de 130.000 de oameni, arată Science Alert, care citează un raport publicat de JAMA Network Open, potrivit spotmedia.ro.

Nu contează cât de des bei alcool

Dacă se descoperise până acum că un consum excesiv de alcool poate duce la demență, studiul coordonat de epidemiologul Mika Kivimaki, de la University College London, a arătat că nu contează cât de des bei alcool, ci dacă există sau nu astfel de episoade.

Cu alte cuvinte, poți să te abții de la băutură o vreme, dar dacă ai un astfel de episode, din când în când – nici nu trebuie să fie mai mult de unul pe an –, riscul de demență se dublează.

Acest risc nu ține cont de sex și nici de vârstă, au stabilit, în urma studiului, oamenii de știință.

Citit 1905 ori Ultima modificare Vineri, 11 Septembrie 2020 10:53

1 comentariu

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro