A patra zi cu peste 50 de infectări cu Covid-19. Bebeluș de nouă luni, internat la Terapie Intensivă

A patra zi cu peste 50 de infectări cu Covid-19. Bebeluș de nouă luni, internat la Terapie Intensivă
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Situația epidemiologică este din ce în ce mai gravă la nivelul județului Galați. 57 de gălățeni au primit, în ultimele 24 de ore, rezultate pozitive în urma testărilor pentru depistarea coronavirusului, aceasta fiind a patra zi în care sunt înregistrate peste 50 de cazuri noi, lucru care nu s-a întâmplat nici măcar în starea de urgență. Printre cei confirmați cu Covid-19 se numără și un bebeluș de doar nouă luni, care a ajuns direct la Terapie Intensivă.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a anunțat că, la nivelul județului Galați, numărul persoanelor infectate cu Covid-19 a ajuns la 4.242. Printre cei infectați se numără și un bebeluș de doar nouă luni, care a ajuns, în urmă cu câteva zile, la Terapie Intensivă, dar și mama lui, însărcinată în cinci luni. "Este vorba despre un sugar de nouă luni, venit cu simptomatologie digestivă. S-a confirmat testul pentru Sars-Cov-2 la internare, atât la copil, cât și la mamă. În evoluție a manifestat și simptomatologie respiratorie. A necesitat monitorizare în Terapie Intensivă pentru reechilibrare hidro-electrolitică, acido-bazică și oxigeno-terapie", ne-a explicat dr. Iuliana Moraru, medic la Spitalul de Pediatrie din Galați.

Conform medicilor, bebelușul, care este cel mai mic pacient Covid-19 pozitiv internat în Terapie Intensivă, este acum într-o stare bună, iar după ce va fi retestat, se va decide dacă va rămâne internat la Pediatrie sau va fi transferat la Spitalul de Boli Infecțioase.

Se pare că și în acest caz este vorba despre transmitere comunitară. "Este transmitere comunitară, nu avem link epidemiologic. Tatăl și celălalt copil al familiei sunt acasă, simptomatici, nu știm dacă au fost sau nu testați", a adăugat Iuliana Moraru.

Conform datelor oficiale, în prezent, în secțiile de Terapie Intensivă sunt internați zece pacienți care au nevoie de suport respirator după ce s-au infectat cu coronavirus.

Din fericire, în ultimele 24 de ore nu au mai fost raportate decese, astfel că numărul total al persoanelor care și-au pierdut viața după ce s-au infectat cu coronavirus a rămas la 180.

De partea cealaltă, numărul celor declarați vindecați a crescut în ultimele 24 de ore cu 30, astfel că din cei 4.242 de gălățeni infectați, 3.536 au fost declarați vindecați. Totuși, numărul cazurilor active este foarte mare, respectiv 526, iar asta înseamnă că presiunea pe spitalele care tratează pacienți cu coronavirus este foarte mare.

DSP a reluat, după intrarea în vigoare a Legii Carantinei, monitorizarea persoanelor care trebuie să stea în izolare și în carantină. Conform datelor oficiale, numărul gălățenilor aflați în izolare a scăzut miercuri cu nouă, astfel că în izolare la domiciliu sunt în prezent 107 gălățeni. A scăzut, în ultimele 24 de ore, și numărul celor aflați în carantină, care a ajuns la 297, cu 25 mai puțini față de raportarea de luni.

De asemenea, datele oficiale arată că, de la începutul pandemiei și până în prezent, la nivelul județului Galați, au fost efectuate 37.982 de teste pentru depistarea coronavirusului, cu 397 mai multe față de raportarea de marți. Trebuie precizat că aceste teste nu au fost făcute doar pentru cazurile noi, ci au fost retestați și gălățenii deja declarați vindecați, cei care urmează să fie declarați vindecați, dar și cei reconfirmați cu virusul Covid-19.

Citit 3524 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Octombrie 2020 10:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.