A început sezonul răcelilor

A început sezonul răcelilor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Institutul Național de Sănătate Publică, prin direcțiile de sănătate publică (DSP-uri) din fiecare județ, a început monitorizarea infecțiilor respiratorii acute din acest sezon rece. Săptămâna trecută, în județul Galați, au fost înregistrate oficial 1.244 de cazuri de viroze respiratorii, potrivit DSP Galați. Dintre acești pacienți, 24 au avut nevoie de spitalizare. Cei mai afectați de răcelile de sezon sunt copiii cu vârste între 5 și 14 ani, zece dintre ei fiind și spitalizați.

În ceea ce privește pneumoniile, tot săptămâna trecută s-au înregistrat 55 de noi cazuri, cele mai multe, la grupa de vârstă 15-49 de ani. 11 pacienți cu pneumonie au urmat tratamentul în spital, din cauza formelor mai severe de boală.

Până în prezent, în județul Galați nu a fost confirmat niciun caz de gripă.

Măsurile de protecție sanitară luate de autorități pentru limitarea infecției cu noul coronavirus au efect, așa cum era și de așteptat, și asupra răspândirii celorlalte virusuri care provoacă răcelile obișnuite. Totuși, medicii vă recomandă să evitați aglomerațiile, să vă îmbrăcați în funcție de temperatura aerului, să mâncați multe fructe și legume și să beți suficiente lichide. Astfel, sistemul imunitar al organismului poate lupta mai eficient cu microbii.

Citit 1313 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Octombrie 2020 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.