Pacienţii cu grupa de sânge 0, mai rezistenţi în fața virusului SARS-CoV-2

Pacienţii cu grupa de sânge 0, mai rezistenţi în fața virusului SARS-CoV-2
Sursa foto, capital.ro
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Persoanele cu grupa sangvină 0 sunt mai puţin vulnerabile la COVID-19 şi au o probabilitate redusă de a face forme grave ale bolii, se arată în unele studii publicate recent, citate de CNN. După mai multe luni de studiu, cercetătorii consideră că grupa sangvină poate juca un rol în gradul de rezistenţă al unei persoane la infecţia cu noul coronavirus şi poate influenţa apariţia unei forme severe de COVID-19.

Astfel, un studiu danez a arătat că din 7.422 de persoane cu rezultate pozitive la testele pentru COVID-19, doar 38,4 la sută au avut grupa de sânge 0. Asta în timp ce 41,7 la sută din populaţie are această grupă de sânge. În schimb, 44,4 la sută din cetăţenii pozitivi aveau grupa A, în timp ce această grupă se regăseste la 42,4 la sută din populaţia daneză.

Pe de altă parte, într-un alt studiu, cercetătorii canadieni au descoperit că 84 la sută din din pacienţii COVID-19 cu grupele de sânge A sau AB au necesitat ventilaţie mecanică în timp ce numai 6,1 la sută din pacienţii cu grupele 0 sau B au avut nevoie de astfel de tratamente. Studiul canadian a constatat, de asemenea, că cei cu grupa sangvină A sau AB au avut o şedere mai lungă în unitatea de terapie intensivă (13,5 zile), comparativ cu cei cu grupele 0 sau B (nouă zile).

Citit 2692 ori Ultima modificare Joi, 22 Octombrie 2020 17:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.