Testarea personalului din centrele de îngrijire, întârziată

Testarea personalului din centrele de îngrijire, întârziată
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ca urmare a unor prevederi contradictorii din documentele oficiale, testarea pentru COVID-19 a personalului din centrele de îngrijire a copiilor și a adulților din județul Galați întârzie.

Pe 14 octombrie, a intrat în vigoare o hotărâre de Guvern care prevedea testarea săptămânală pentru COVID-19 a angajaților centrelor de stat pentru bătrâni și copii. Până la jumătatea luniii octombrie, personalul din aceste unități era testat de două ori pe lună.

La Galați, prevederile noului act normativ nu au putut fi aplicate, săptămâna aceasta, deoarece acestea diferă față de regulile prevăzute în Metodologia Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). Concret, hotărârea de Guvern prevede ca personalul de îngrijire, personalul de specialitate și cel auxiliar care lucrează în centrele de îngrijire a copiilor și a adulților să fie testat pentru COVID-19 săptămânal. În schimb, Metodologia INSP, după care lucrează epidemiologii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați, prevede testări săptămânale doar pentru personalul de îngrijire, nu și pentru restul categoriilor. Astfel, listele cu personalul pentru testare trimise inițial de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Galați (instituție care are în subordine centrele de îngrijire pentru copii și adulți - n.r.) către DSP Galați au trebuit refăcute, ceea ce a întârziat testarea. "Personalul de îngrijire din centrele rezidențiale a fost programat pentru testare în data de 26 octombrie", a precizat pentru "Viața liberă" Ani Nistor, purtătoarea de cuvânt a DSP Galați.

Citit 1976 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Octombrie 2020 22:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.