Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
1 comentariu

Experţii în somn recomandă ca oamenii să doarmă suficient înainte să se vaccineze, întrucât odihna favorizează un răspuns imunitar mai puternic. Specialistul în somn Matthew Walker, autorul bestsellerului „Why we Sleep” (”De ce dormim”) a explicat pentru CNN că eficienţa unui vaccin antigripal, pe care experţii medicali îl recomandă pentru a putea diferenţia între simptomele gripei şi cele ale COVID-19, depinde de o „bună igienă a somnului”. Somnul insuficient în săptămâna de dinaintea vaccinului poate însemna o producţie de anticorpi cu 50 la sută mai scăzută decât în mod obişnuit, iar o reacţie imunitară de acest nivel face vaccinul în mare măsură ineficient. Walker studiază relaţia dintre sănătate şi somn la Universitatea din California, Berkeley. Cercetătorul citează studii din 2012 şi 2020 care arată că odihna în nopţile de dinainte de vaccinare poate avea un rol critic în eficienţa imunizării. În opinia lui Walker, studiile de acest fel pot duce la descoperiri importante şi în privinţa rezistenţei la infecţia cu coronavirus, dar şi la eficienţa unei eventuale imunizări. Somnul permite o refacere a organismului la nivel celular, cu beneficii cuprinzătoare asupra sistemului imunitar.

Citit 1282 ori Ultima modificare Joi, 29 Octombrie 2020 23:15

1 comentariu

 • postat de mircea Miercuri, 04 Noiembrie 2020 19:30 89.39.81.*** Link la comentariu
  0
  0

  Domnule Basalic,
  Cu mul drag, iti recomand sa ne lasi in pace cu sfaturile necesare pentru un somn suficient inainte de a face vaccinul antigripal.
  Vino cu ceva practic si da-ne adresa exacta a farmaciei de unde se poate cumpara vaccinul in cauza, altfel spus, 'you pull my leg" cu citate din ceea ce au facut expertii in somn.
  Astept ceva cu adevarat interesant sa citesc!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.