Spitalul Militar Galați devine unitate medicală de suport COVID-19

Spitalul Militar Galați devine unitate medicală de suport COVID-19
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Spitalul Militar de Urgenţă ”Dr. Aristide Serfioti” Galați va intra în rețeaua unităților sanitare de suport COVID-19. Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării Naționale (MApN), care a precizat faptul că a luat această măsură, la solicitarea autorităților din Galați, ”pentru suplimentarea forțelor și mijloacelor puse la dispoziția sistemului medical național”.

Potrivit MApN, pregătirile necesare pentru ca Spitalul Militar Galați să devină unitate medicală de suport COVID-19 au început încă de joi seară (12 noiembrie – n.red.). Vorbim despre o capacitate totală de 25 de paturi, pregătite pentru pacienții cu COVID-19. ”Pentru tratarea cazurilor medii și severe sunt pregătite 20 de paturi, dintre care zece asigură suport de oxigen non-invaziv. Pentru tratarea pacienților cu forme critice de boală, au fost alocate cinci paturi ATI (dintre care trei asigură suport ventilator invaziv și două, non-invaziv)”, se arată într-un comunicat al MApN.

Spitalul ”Aristide Serfioti” va prelua pacienți confirmați pozitiv cu SARS-CoV-2 începând de duminică, 15 noiembrie. Potrivit sursei citate, ”membrii echipei manageriale a Spitalului militar din Galați au o vastă experiență în organizarea și operaționalizarea unui spital suport COVID-19, directorul medical împuternicit al unității medicale, locotenentul-colonel medic Constantin Vlase, fiind cel care a asigurat managementul militar al Spitalului Județean de Urgență din Deva, în perioada stării de urgență”.

Includerea Spitalului Militar în rețeaua unităților de suport COVID-19 a venit ca urmare a unei solicitări făcute de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați către Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU). Măsura a fost decisă în urma unei ședințe ținute la Prefectura Galați cu toți managerii spitalelor din județul Galați.

”Pentru că ne confruntăm, în continuare, cu un număr crescut de persoane din județul Galați infectate cu virusul SARS-CoV-2 și pentru că există doar un compartiment ATI COVID, cu 12 paturi (la Spitalul Județean Galați – n.red.), s-a decis ca DSP Galați să solicite DSU nominalizarea Spitalului Militar de Urgență ”dr. Aristide Serfioti” Galați ca spital suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți COVID-19. DSP Galați a făcut această solicitare și s-a primit aprobarea de la Comandantul Acțiunii, doctorul Raed Arafat”, se precizează într-un comunicat al Prefecturii Galați.

Citit 7024 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Noiembrie 2020 08:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.