Evaluaţi acest articol
(17 voturi)
2 comentarii

Spitalul Militar de Urgenţă ”Dr. Aristide Serfioti” Galați va intra în rețeaua unităților sanitare de suport COVID-19. Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării Naționale (MApN), care a precizat faptul că a luat această măsură, la solicitarea autorităților din Galați, ”pentru suplimentarea forțelor și mijloacelor puse la dispoziția sistemului medical național”.

Potrivit MApN, pregătirile necesare pentru ca Spitalul Militar Galați să devină unitate medicală de suport COVID-19 au început încă de joi seară (12 noiembrie – n.red.). Vorbim despre o capacitate totală de 25 de paturi, pregătite pentru pacienții cu COVID-19. ”Pentru tratarea cazurilor medii și severe sunt pregătite 20 de paturi, dintre care zece asigură suport de oxigen non-invaziv. Pentru tratarea pacienților cu forme critice de boală, au fost alocate cinci paturi ATI (dintre care trei asigură suport ventilator invaziv și două, non-invaziv)”, se arată într-un comunicat al MApN.
Spitalul ”Aristide Serfioti” va prelua pacienți confirmați pozitiv cu SARS-CoV-2 începând de duminică, 15 noiembrie. Potrivit sursei citate, ”membrii echipei manageriale a Spitalului militar din Galați au o vastă experiență în organizarea și operaționalizarea unui spital suport COVID-19, directorul medical împuternicit al unității medicale, locotenentul-colonel medic Constantin Vlase, fiind cel care a asigurat managementul militar al Spitalului Județean de Urgență din Deva, în perioada stării de urgență”.
Includerea Spitalului Militar în rețeaua unităților de suport COVID-19 a venit ca urmare a unei solicitări făcute de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați către Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU). Măsura a fost decisă în urma unei ședințe ținute la Prefectura Galați cu toți managerii spitalelor din județul Galați.
”Pentru că ne confruntăm, în continuare, cu un număr crescut de persoane din județul Galați infectate cu virusul SARS-CoV-2 și pentru că există doar un compartiment ATI COVID, cu 12 paturi (la Spitalul Județean Galați – n.red.), s-a decis ca DSP Galați să solicite DSU nominalizarea Spitalului Militar de Urgență ”dr. Aristide Serfioti” Galați ca spital suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți COVID-19. DSP Galați a făcut această solicitare și s-a primit aprobarea de la Comandantul Acțiunii, doctorul Raed Arafat”, se precizează într-un comunicat al Prefecturii Galați.

Citit 5664 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Noiembrie 2020 08:41

2 comentarii

 • postat de no name Sâmbătă, 14 Noiembrie 2020 07:30 81.196.80.*** Link la comentariu
  3
  9

  dragi colegi , bine ati venit.
  asteptam cu multa incredere si speranta ajutorul dvs .
  veniti cu curaj in greu incercatele transee anti-covid

  Raportează
 • postat de Intre chin si amin Vineri, 13 Noiembrie 2020 22:39 89.137.230.*** Link la comentariu
  14
  16

  Asta inseamna ca ceilalti oameni care nu au covid dar care au alte boli grave sau trebuie sa faca urgent operatii vor muri pentru ca o sa spuna ca sunt ocupati doar cu cei care au covid si ca nu au personal. si cand va spuneam ca totul e facut ca sa reduca populatia nu m-ati crezut! Nu-i nimic! Murim noi si ramaneti voi sa va sfasiati si poate o sa fiti mai fericiti fara noi ceilalti!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.