A patra tranșă de vaccin antigripal

A patra tranșă de vaccin antigripal
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministerul Sănătății a trimis către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați un nou lot de vaccin antigripal. Este vorba despre a patra tranșă de vaccin primită în actualul sezon rece. ”În a patra tranșă, am primit 16.800 de doze de vaccin antigripal, care va fi folosit pentru imunizarea gratuită a populației din categoriile de risc”, a precizat Ani Nistor, purtătorul de cuvânt al DSP Galați.

De la DSP, vaccinul este preluat de medicii de familie din județul Galați, deoarece imunizarea are loc în cabinetele acestora. În total, în această toamnă, județul Galați a primit aproximativ 61.800 de doze din acest vaccin.  

Datele epidemiologice arată că peste 100.000 de gălățeni au dreptul, prin lege, să se vaccineze gratuit împotriva gripei. Rămâne de văzut câte doze de vaccin va mai trimite Ministerul Sănătății. De vaccinare antigripală gratuită beneficiază persoanele cu vârsta peste 65 de ani, pacienții cu boli cronice, copiii și bătrânii instituționalizați, personalul medical, dar și gravidele.

Citit 1330 ori Ultima modificare Marți, 24 Noiembrie 2020 19:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.