Antibioticele nu tratează orice!

Antibioticele nu tratează orice!
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, dr. Alexandru Rafila, atrage atenţia că, în această perioadă, a crescut foarte mult consumul de azitromicină, un antibiotic pe care mulţi îl iau fără discernământ, în speranţa prevenirii infecţiei cu noul coronavirus.

"Automedicaţia în această perioadă este la ea acasă. Ne confruntăm cu o problemă foarte serioasă, pentru că, fie ca profilaxie, fie ca tratament, persoane care încearcă să prevină infecţia cu noul coronavirus sau care au aflat că sunt infectate folosesc fără discernământ antibiotice. Consumul de azitromicină a crescut foarte mult şi, chiar dacă azitromicina este prevăzută ca o medicaţie care ar putea să fie prescrisă la unii dintre pacienţii infectaţi cu noul coronavirus, utilizarea fără discernământ şi automedicaţia sunt foarte grave, pentru că, de obicei, antibioticele nu sunt prescrise decât în infecţiile bacteriene, nu în infecţiile virale", a explicat Rafila, citat de Agerpres.

Specialistul citat, care este şi membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a arătat că, în ţara noastră, consumul de antibiotice, "după o aparentă scădere", a început din nou să crească.

Citit 1266 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Noiembrie 2020 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.