Donare de sânge şi plasmă hiperimună
Foto: ADJ

Donare de sânge şi plasmă hiperimună
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ieri, 26 noiembrie, cu binecuvântarea ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a avut loc o nouă campanie de donare de sânge şi plasmă convalescentă Covid-19 prin implicarea preoţilor şi credincioşilor din cadrul protopopiatului Tecuci.

Potrivit părintelui Rareş Bucur, la această acţiune de solidaritate umană şi filantropie creştină au participat 50 de voluntari care au dorit să vină în sprijinul persoanelor aflate pe patul spitalelor şi care au nevoie urgentă de sânge şi de plasmă în această perioadă dificilă prin care trecem.

Donatorii au fost mobilizaţi de părintele protoiereu de Tecuci, iar deplasarea acestora de la Tecuci la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţis-a realizat cu  respectarea prevederilor legale în vigoare privind protecţia sanitară împotriva răspândirii noului coronavirus.

Preoţii şi credincioşii din cadrul acestui protopopiat au participat cu mare bucurie şi dragoste la acţiunea de donare de sânge pentru a aduce un sprijin real semenilor lor. Încă din anul 2013 aceştia se mobilizează exemplar pentru o astfel de campanie umanitară, răspunzând cu disponibilitate în fiecare an la nevoia acută de sânge pentru cei aflaţi în suferinţă.

Personalul specializat în recoltarea de sânge şi aparatura tehnică necesară au fost asigurate de Centrul Regional de Tranfuzie Sanguină Galaţi.

Centrul Judeţean de Transfuzii SangvineGalaţise află printre cele fruntaşe înţarăla capitolul donare de plasmă hiperimună, dar nevoie de acest produs este în continuare.

Cum există foarte mulţi pacienți COVID aflați în stare critică și care pot fi tratați prin transfuzia de plasmă hiperimună îi determină pe cei de la Centrul de Transfuzii să facă apel zilnic la donatori.

De aceea, conducerea Centrului a decis ca sâmbătă, 28 noiembrie, acesta să fie deschis în mod excepţional, pentru donatorii care ar fi vrut să ajungă, dar nu au putut din cauza programului de la serviciu.

Campania de donare de sânge organizată la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos continuă, săptămâna viitoare, la Centrul de Transfuzie Sanguină din municipiul Brăila, cu preoţi şi credincioşi din protopopiatul Brăila.

Citit 1455 ori Ultima modificare Joi, 26 Noiembrie 2020 20:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.