Anchetă internă la Maternitate după moartea unei paciente

Anchetă internă la Maternitate după moartea unei paciente
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Decesul tinerei de 28 de ani care era internată la Maternitatea ”Buna Vestire” din Galați a dus la demararea unei anchete interne în cadrul spitalului. Comisia care a analizat cazul a ajuns deja la o concluzie. În paralel, polițiștii gălățeni investighează și ei modul în care femeia și-a pierdut viața, după ce familia a depus o plângere penală.

”În cursul zilei de luni, la nivelul spitalului, s-a întrunit Comisia de analiză a decesului intraspitalicesc. Aceasta a analizat care ar putea fi cauzele medicale care au determinat decesul. Conform înscrisurilor medicale din foaia de observație clinică a pacientei, concluzia comisiei a fost că, pe toată perioada spitalizării, pacienta a beneficiat de o conduită medicală corectă și de o îngrijire corespunzătoare patologiei acesteia. Mai mult, ieri a fost sesizat și consiliul etic al spitalului, care va analiza dacă vorbim despre un incident de etică, dacă au fost respectate drepturile pacientei, principiile morale și deontologice, relația dintre aceasta și personalul medical. Familia a făcut o plângere penală la Poliția Municipiului Galați, existând un dosar penal în curs de instrumentare”, a declarat Costinela Georgescu, managerul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie ”Buna Vestire” Galați.

Vă reamintim că o gravidă din Vrancea, care era internată la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie ”Buna Vestire” Galați, a murit duminică, la doar o zi după ce născuse o fetiță. Femeia fusese adusă la maternitatea din Galați la sfârșitul săptămânii trecute, pe 11 decembrie, prin transfer de la Spitalul Municipal Adjud. Pe 7 decembrie, fusese diagnosticată cu COVID-19, afecțiune care îi provocase dificultăți de respirație.

Citit 3901 ori Ultima modificare Vineri, 18 Decembrie 2020 22:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.