Coronavirusul se transmite în special prin aer

Coronavirusul se transmite în special prin aer

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
1 comentariu

Transmiterea coronavirusului de pe suprafețe este neglijabilă, este opinia a trei experți în domeniu - Joseph Allen, Charles Haas și Linsey Marr - arată Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, citat de Hotnews. Cea mai mare problemă rămâne transmiterea prin aer, subliniază profesorul Cherecheș.
”Nu avem nici măcar un singur caz documentat de transmitere COVID-19 de pe suprafețe. Realitatea este că noul coronavirus se transmite în principal prin aer. Mai ales datorită spălării dese a mâinilor, nu este nevoie să dezinfectăm constant suprafețele", afirmă Răzvan Cherecheș.

Citit 3436 ori Ultima modificare Marți, 15 Decembrie 2020 18:13

1 comentariu

  • postat de Talașman Mihai Miercuri, 16 Decembrie 2020 07:15 82.79.152.*** Link la comentariu
    2
    13

    Ce frumos și simplu spuneți că s-a constatat că virusul se transmite cel mai adesea prin aer, și trebuie să ne spălăm pe mâini , ca o regulă simplă și ușor de respectat. Numai că, dacă Doamne ferește ajungi să poposești în containerele de triere și așteptare din curtea Spitalului județean Galați, până la internarea într-o unitate spitalicească, cum mi s-a întâmplat și mie din nefericire, (timpul de așteptare, si de medicație în aceste containere este între 1-5 zile, din cauza numărului mare de îmbolnăviri) , nu ai cum să te speli pe mâini. Containerele au chiuvete , dar nu sunt conectate la rețeaua de apă și canalizare. Și mai e un of , pe care o să îl tot spun , așa ca o placă de patefon zgâriată, că aceste containere nu au un grup sanitar utilizabil, normal, cu apă curentă. Este proțăpită în curte, lângă containere o arătare de toaletă , chipurile ecologică, de ți se întorc mațele pe dos, și fiecare e pe cont propriu, adică îți faci nevoile prin spatele containerelor, pe după tufe, că aproape îi fericești pe purtătorii de pampers. Poate autoritățile vor face o schimbare pentru suferinzi, dar și pentru sănătatea zonei containerelor.

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.