Capacitate dublă de testare la Spitalul de Copii din Galați

Capacitate dublă de testare la Spitalul de Copii din Galați
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La Spitalul Clinic de Copii ”Sf. Ioan” din Galați pot fi efectuate acum 740 de teste Real Time-PCR pe zi, pentru depistarea COVID-19. Unitatea sanitară și-a dublat astfel capacitatea de testare, după ce un al doilea aparat PCR a fost adus și a devenit funcțional. Dispozitivul poate fi utilizat nu doar pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, ci și pentru identificarea prezenței altor virusuri.

Spitalul de Copii din Galați este singurul din municipiul Galați care efectuează testări PCR nu doar pentru pacienți și angajați, ci și pentru persoanele din exteriorul unității. Pentru ultima categorie, testările se fac la cerere și contra-cost, iar rezultatele sunt disponibile în aproximativ 48 de ore. Oferirea unui astfel de serviciu este de un real ajutor pentru numeroși gălățeni, în special pentru cei care călătoresc în străinătate și care trebuie să prezinte, la ajungerea în țara de destinație, rezultatul unui test PCR COVID-19 efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.

Testarea poate fi făcută și la mai multe clinici private din Galați, însă doar după o programare prealabilă.

Investiție de jumătate de milion de lei

”Un nou aparat PCR a ajuns în dotarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Din Galați, astfel încât s-a dublat capacitatea de testare. Este al doilea aparat performant cu care se pot face teste atât pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, cât și pentru virusul sincițial respirator (virus foarte comun, care provoacă răceli obișnuite, mai ales în sezonul rece - n.red.) sau pentru virusul gripal, fiind achiziționate și kiturile necesare în acest sens”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Galați.

Noul aparat a costat aproximativ 500.000 de lei. ”În lupta cu COVID-19, Primăria municipiului Galați a alocat, până acum, fonduri de peste 14 milioane de lei”, se mai arată în documentul amintit.

Spitalul de Copii Galați se află în subordinea Consiliului Local al municipiului Galați. Municipalitatea este ordonatorul principal de credite al unității sanitare. Spitalul este cel mai mare de acest tip din sud-estul țării. Aici sunt tratați nu doar copii din județul Galați, ci și pacienți din județele învecinate.

Citit 1958 ori Ultima modificare Luni, 21 Decembrie 2020 17:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.