Este nevoie de donatori de sânge

Este nevoie de donatori de sânge
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În jur de 30 de gălățeni merg zilnic să doneze sânge la Centrul Regional de Transfuzii Sangvine (CRTS) Galați. Numărul donatorilor este mult prea mic pentru a acoperi nevoia de sânge din spitale. Conducerea Centrului face un apel către cât mai mulți gălățeni pentru a merge să doneze sânge. ”Am avea nevoie de cel puțin 50-60 de donatori pe zi, pentru a putea face față cererilor pe care le avem. Din păcate, numărul persoanelor care vin să doneze a scăzut destul de mult, în ultima perioadă”, a precizat Camelia Stoichicescu, directoarea CRTS Galați.
Puteți merge să donați sânge de luni până vineri și în ultima sâmbătă a fiecărei luni, între orele 7,00 și 12,00. Dimineaţă, înainte de a dona, puteţi bea o ceaşcă de ceai sau de cafea şi mânca un mic-dejun format în special din fructe şi legume. Nu trebuie mâncate alimente bogate în proteine şi grăsimi, cum sunt ouăle, laptele sau carnea (chiar şi cea slabă - n.r.). Înainte de a dona şi după, pentru un interval de o oră, nu trebuie să fumaţi. După ce aţi donat, veţi obţine o adeverinţă pentru o reducere de 50 la sută la transportul în comun, pentru 30 de zile. Angajaţii care donează beneficiază şi de o zi liberă, la cerere. Nu în ultimul rând, donatorii primesc şi şapte bonuri de masă.

Citit 1570 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Ianuarie 2021 16:34

1 comentariu

 • postat de mirel
  Vineri, 15 Ianuarie 2021 11:45
  84.232.141.***
  Donatorii de sange sau plasma sunt persoane sanatoase fara boli cronice sau alte afectiuni (conditii obligatorii care trebuie indeplinite). Din punct de vedere al celor care conduc campania nationala de vaccinare anticovid acesti donatori sunt incadrarti in ULTIMA ETAPA III !!! Politicieni de teapa lui Firea , Chirica de la Iasi au venit in 2020 cu tot felul de bonusari si premieri = CAMPANIE ELECTORALA ! De ce nu pot fi vaccinati acesti donatori ACUM ?
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.