Vaccinare antigripală gratuită pentru întreaga populație

Vaccinare antigripală gratuită pentru întreaga populație
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Campania anuală de vaccinare antigripală va fi extinsă, astfel încât orice român care vrea să se imunizeze împotriva gripei sezoniere va putea beneficia de vaccin gratuit. Modificarea a fost anunțată de Ministerul Sănătății. Până în prezent, de vaccinare antigripală gratuită puteau beneficia doar persoanele incluse în categoriile de risc.

“Este necesar ca vaccinarea antigripală să continue și în această perioadă de pandemie, prevenirea îmbolnăvirilor de orice fel este esențială. Riscurile de co-infecție COVID cu gripă duc la forme grave de boală, fapt demonstrat științific. Extindem vaccinarea antigripală gratuită pentru toate categoriile de populație” a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

Până acum, erau imunizate cu prioritate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii, cardiovasculare și metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medical, precum şi gravidele, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandă celor care doresc vaccinul să îl solicite gratuit medicilor de familie.

De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii.

Citit 2342 ori Ultima modificare Luni, 18 Ianuarie 2021 00:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.