Unul din șapte gălățeni testați este infectat cu COVID. Încă șase bolnavi au decedat

Unul din șapte gălățeni testați este infectat cu COVID. Încă șase bolnavi au decedat
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

În ultimele 24 de ore, 429  de gălăţeni au fost testaţi pentru noul coronavirus, în cazul a aproape 60 dintre ei rezultatele fiind pozitive. Conform raportării făcute de autorităţile sanitare gălăţene, de vineri până sâmbătă, au fost înregistrate 58 de noi cazuri de infectări, ceea ce a făcut ca totalul de infectări raportate de la începutul pandemiei să ajungă la 17.789. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 17 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Cu încă șase noi decese înregistrate în același interval în rândul pacienților infectați cu COVID-19 și aflați în stare gravă, județul contabilizează un număr total de 480 de morți. 

Sâmbătă, 16 ianuarie, 115 pacienţi au primit vestea bună a unor teste negative, care i-au făcut automat vindecaţi şi le-au permis externarea din spitale. În total, 15.897 dintre persoanele depistate pozitiv şi internate în unităţile spitaliceşti din judeţ au fost declarate vindecate.

Conform datelor furnizate de Prefectura Galaţi, sâmbătă se aflau în carantină la domiciliu 1.116 de persoane, în timp ce 1.1537 erau în izolare la domiciliu, iar alte 259, în izolare instituţionalizată.

De la începutul pandemiei, în Galaţi au fost efectuate 81.437 de teste.

Pe teritoriul României, ziua de sâmbătă a adus 3.218  cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID –19). Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 696 de persoane au fost reconfirmate pozitiv, în timp ce 66 de bolnavi care figurau ca infectați cu noul coronavirus au fost declarați decedați.

 

Citit 3035 ori Ultima modificare Luni, 18 Ianuarie 2021 00:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.