Bolnavii cronici s-ar putea înscrie singuri pentru vaccinare

Bolnavii cronici s-ar putea înscrie singuri pentru vaccinare
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Autorităţile analizează posibilitatea ca un bolnav cronic sub 65 de ani să se poată înscrie în platforma de vaccinare, chiar dacă afecţiunea de care suferă nu se regăsește în baza de date a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a anunţat Coordonarul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiţă. 

"În situaţia în care avem o persoană cu afecţiuni cronice cu vârsta sub 65 de ani, există, la acest moment, mai multe modalităţi de programare şi anume: individual, direct prin platformă, prin intermediul unui aparţinător, prin intermediul direcţiilor de asistenţă socială din primărie. În toate aceste trei variante, sistemul interoghează baza de date a CNAS. Dacă nu suntem trecuţi în evidenţă cu o boală cronică, atunci trebuie să apelăm la medicul de familie, pentru a ne valida ca fiind persoană cu boală cronică şi, ulterior, noi, individual, finalizăm programarea telefonic, prin call center, la numărul de telefon 0114.144.425, iar operatorii din call-center finalizează programarea chiar dacă nu suntem în evidenţă în baza de date a CNAS cu o boală cronică", a afirmat Valeriu Gheorghiţă, la Digi 24.

Medicul a anunţat că autorităţile analizează posibilitatea ca un asemenea bolnav să se poate înscrie singur în platformă, iar când merge la centrul de vaccinare să aibă asupra lui un document care să ateste afecţiunea de care suferă.

Citit 3286 ori Ultima modificare Marți, 19 Ianuarie 2021 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.