A doua doză de vaccin anti-COVID poate fi întârziată până la 42 de zile

A doua doză de vaccin anti-COVID poate fi întârziată până la 42 de zile
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Rapelul pentru vaccinul împotriva COVID-19 poate fi programat în intervalul de 21-28 de zile după administrarea primei doze, conform prospectului vaccinurilor produse de Pfizer-BioNTech și Moderna, dar poate fi întârziat și până la 42 de zile, potrivit studiilor, "fără afectarea eficacității", a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Precizările vin în contextul în care mulți români care se programează la vaccin nu găsesc loc pentru rapel în termen de 21-28 de zile, așa cum recomandă prospectul vaccinului, în condițiile în care cantitățile de vaccin livrate în România nu sunt constante, iar de săptămâna trecută au început să fie înregistrate întârzieri în livrarea vaccinului către România.

Reprezentanții Comitetului național de coordonare precizează și că "persoana este anunțată, în mod automat, când este programată la rapel și nu se pune problema, la acest moment, de amânare a rapelului pentru nicio persoană".

Experții Organizației Mondiale a Sănătății au anunțat și ei, tot vineri, că administrarea rapelului poate fi amânată până la 6 săptămâni.

Citit 1206 ori Ultima modificare Luni, 25 Ianuarie 2021 20:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.