Este posibilă infectarea după vaccinare?

Este posibilă infectarea după vaccinare?
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Platforma de informare a Guvernului face câteva precizări în legătură cu posibilitatea de infectare cu SARS-CoV-2 după vaccinare. Specialiștii spun că acest lucru este posibil și prezintă în ce condiții poate să apară o infecție cu noul coronavirus. Răspunsul imun ca urmare a vaccinării apare la circa 10-14 zile după prima administrare, iar efectul maxim (răspunsul protector maxim) apare la șapte zile după a doua administrare/ după rapel. Ceea ce înseamnă că se poate produce o infectare cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea primei doze, întrucât acea perioadă este considerată perioadă de „fereastră imunologică”, adică perioada când încă nu a apărut răspunsul imun.

O altă explicație poate fi și aceea că, în momentul vaccinării, persoana care s-a infectat să fie în perioada de incubație, adică era deja infectată și aflată în fază asimptomatică.

În plus, eficacitatea dovedită din studiile clinice a vaccinului produs de BioNTech/ Pfizer este de 95 la sută. Ceea ce înseamnă că există un număr mic de persoane care încă pot să dezvolte boala, în ciuda vaccinării. Cu toate acestea, datele din studii arată că protecția față de formele severe este de aproape 100 la sută.

Citit 1455 ori Ultima modificare Luni, 01 Februarie 2021 16:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.