O singură doză de vaccin, eficientă la foștii pacienți cu COVID-19

O singură doză de vaccin, eficientă la foștii pacienți cu COVID-19
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Rezultatele preliminare ale unui studiu al Universităţii israeliene Bar-Ilan şi ale Centrului Medical Ziv au arătat că o singură doză de vaccin împotriva coronavirusului este eficientă la persoanele care s-au infectat și s-au vindecat de COVID-19. Studiul publicat de Eurosurveillance, revista Centrului European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), arată un răspuns imun major al organismului acestor persoane, indiferent de perioada când au contractat coronavirusul sau de nivelul de anticorpi dezvoltaţi, scrie EFE, citată de Agerpres.

Studiul a fost realizat în rândul a 514 lucrători sanitari. Este însă nevoie ca mai multe persoane să participe la studiu pentru a se ajunge la concluzii definitive, au informat instituţiile, într-un comunicat. "Această descoperire poate ajuta ţările să ia decizii în funcţie de politica de vaccinare şi a vedea dacă persoanele în prealabil infectate trebuie vaccinate prioritar şi, în acest caz, cu câte doze de vaccin", a declarat Michael Edelstein, profesor la Universitatea Bar-Ilan.

Cercetătorii vor avansa în acest studiu "cu a doua doză pentru a înţelege mai bine care este perioada de protecţie oferită de vaccinul anti-COVID-19 în rândul diferitelor grupuri de persoane", au informat cele două universităţi. Recent, autoritățile sanitare franceze au recomandat ca persoanele care au fost infectate cu coronavirus și s-au vindecat să primească o singură doză de vaccin, în cazul acelor vaccinuri care necesită și o doză de rapel. Franța devine astfel prima țară din lume care face o asemenea propunere.

Citit 1140 ori Ultima modificare Luni, 15 Februarie 2021 17:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.