Ministerul Sănătății: Măștile cu supapă, nerecomandate pentru protecția împotriva COVID-19

Ministerul Sănătății: Măștile cu supapă, nerecomandate pentru protecția împotriva COVID-19
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Măştile cu supapă nu sunt recomandate în combaterea pandemiei de COVID-19, transmite, Ministerul Sănătăţii (MS). Aceste măşti, utilizate în domeniul lucrărilor industriale, permit supapei să se deschidă în timpul expirării, iar atunci când persoana care o poartă este infectată, poate răspândi virusul şi celor din jur.

„Aceste măşti sunt destinate lucrătorilor industriali pentru a preveni respiraţia prafului şi particulelor în timp ce supapa se închide, la inhalare. Cu toate acestea, supapa se deschide la expirare, permiţând virusurilor să treacă prin deschiderea supapei”, a explicat MS, pe pagina de Facebook.

Astfel, potrvit sursei citate, organizaţiile internaţionale recomandă ca aceste măşti să nu fie purtate în pandemie din cauza riscului ca particulele virusului SARS-CoV-2 să fie răspândite, ducând astfel la posibilitatea infectării altor persoane. 

În schimb, tipurile de măşti recomandate sunt:

  • măştile care acoperă în întregime nasul şi gura; 
  • măştile din ţesătură cu cel puţin două straturi, care se pot spăla şi refolosi; 
  • măştile care au o sârmă de metal la nivelul nasului şi care nu permit astfel ieşirea aerului prin partea superioară a măştii;
  • măştile care se aşază bine pe părţile laterale ale feţei şi care nu prezintă spaţii pe unde pot pătrunde/elimina particule.
Citit 1062 ori Ultima modificare Marți, 16 Februarie 2021 10:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.