Teren pentru construirea unui nou spital municipal

Teren pentru construirea unui nou spital municipal
Demersuri susţinute de consilierii PNL şi de primarul PSD
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Galaţiul are nevoie ca de aer de un spital nou-nouţ, municipal. Vestea bună este că atât consilierii locali liberali, cât şi primarul municipiului Galaţi susţin această idee, prin urmare spitalul are şanse să nu rămână doar un deziderat al gălăţenilor.

Printr-o adresă oficială, transmisă primarului municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, grupul celor şase consilieri locali PNL solicită „identificarea unui teren cu suprafaţa de 20.000 mp în vederea construirii unui Spital Municipal de Urgenţă”.

„În speranţa unei bune colaborări pe această temă, vă mulţumim anticipat pentru sprijinul acordat în vederea creşterii calităţii serviciilor medicale gălăţene”, scrie negru pe alb în adresa semnată de dr. Anamaria Hărăbor, Marta-Iozefina Bencze, Eduard-Dănuț Ciulei, Vasile Lupu, Valeriu-Laurențiu Onose și Adriana Silion.

Documentul a fost făcut public pe contul de Facebook al PNL Galaţi şi este argumentat astfel: „Unul dintre subiectele de campanie ale PNL Galați a fost construirea unui Spital Municipal de Urgență în orașul nostru, care să asigure servicii de sănătate la standarde europene pentru gălățeni. Este evidentă necesitatea construirii unui nou spital, lipsa acestuia resimțindu-se după desființarea vechiului spital municipal de către Consiliul local din acea vreme”. Iar după identificarea terenului, „în etapele următoare să se treacă la demararea propriu-zisă a proiectului”, afirmă liberalii.

Despre necesitatea unui nou spital municipal, dar şi despre demersurile privind identificarea celui mai potrivit amplasament, a vorbit şi primarul Galaţiului, social-democratul Ionuţ Pucheanu, în emisiunea „Audienţă la primar” difuzată la Tv Galaţi.

„Am spus-o şi în campania electorală şi mă ţin de promisiune: înfiinţarea, în acest mandat, a unui spital municipal. Pentru că bolile se înmulţesc, oamenii sunt din ce în ce mai bolnavi – cel puţin aşa pare - şi e nevoie de un spital municipal. Avem câteva idei unde s-ar putea crea. Cel mai facil ar fi pe actualul amplasament al Maternităţii Buna Vestire, ţinând în continuare în picioare o extraordinar de mare parte din clădirile pe care le are. Pe o eventuală a doua locaţie nu aş vrea încă să o discut, pentru că încă suntem în tratative, dar, dacă vom reuşi, va fi o surpriză pentru absolut toată lumea”, a spus primarul.

În ceea ce priveşte fondurile necesare construirii şi dotări la standarde actuale a noului spital, finanţarea ar putea veni din fonduri de redresare şi rezilienţă.

Nu trebuie uitat că Galaţiului şi Brăilei i s-a mai promis un spital regional, care din păcate a rămas la stadiul de hârtii.

Citit 5492 ori Ultima modificare Vineri, 19 Februarie 2021 09:21

9 comentarii

 • postat de G-Man
  Luni, 22 Februarie 2021 08:36
  82.76.134.***
  eu cred ca era mai util un spital universitar daca tot vrem sa reducem decalajul fata de celelalte mari centre universitare din tara.
  0
  0
  Raportează
 • postat de d.m.
  Miercuri, 17 Februarie 2021 23:05
  89.137.230.***
  Oamenii care comenteaza pe aici nu stiu unele lucruri. Avem spitale, avem cladiri dar nu sunt amenajate si puse in valoare deci nu ne mai trebuie alt spital construit de la zero sa cheltuim alti bani. Ne trebuie medici in plus, asistenti si pofesionisti in sitemul medical si nu hoti, spagari, oameni care fura din fondurile spitalului, oameni care fac parteneriate cu politicieni hori, care fac achizitii cu de 10 ori pretul real sau care cumpara aparatura ce nu se foloseste niciodata. Sistemul de sanatate e putred din cauza acestor oameni profund lacomi si corupti si acolo e o mafie formata in zeci de ani si bine inghegata.
  Cei buni si onesti abia mai pot sa reuseasca din cauza acestor impostori. In medicina nu te joci cu viata omului si e nevoie de oameni seriosi si bine pregatiti dar care au si umanitate, bunatate, iubitori de viata si de oameni. Astea sunt valorile.
  3
  6
  Raportează
 • postat de Tot inainte ...
  Miercuri, 17 Februarie 2021 18:47
  108.245.201.***
  La fel cum ati facut si aeroportul si cum ati reusit " superba " restaurare/ reparatie a pasajului de la Dunarea ...
  Apropo mai vreti inca tunelul ?????
  4
  10
  Raportează
 • postat de Ion
  Miercuri, 17 Februarie 2021 15:59
  86.124.200.***
  Credeti ca problema pentru care nu avem un spital construit de la zero, a fost lipsa terenului unde sa fie amplasat? Sunt foarte curios unde va fi acest teren, de va fi surpriza pentru toata lumea! De promisiuni toate lumea este satula, avem aeroport, tunel pe sub Dunare...si multe altele.
  4
  8
  Raportează
 • postat de CD
  Miercuri, 17 Februarie 2021 08:43
  5.2.209.***
  Pe repede inainte daca se poate! Suntem la pamant infectiile nozocomiale din aceste spitale vechi de zeci de ani!
  1
  30
  Raportează
 • postat de Obiectiv
  Miercuri, 17 Februarie 2021 08:19
  84.117.41.***
  Terenul fostei unitati militare din spatele LIDL (intersectia fara rost)
  nu este bun? Acea suprafata sta in paragina de mult timp.
  Sau este promis cuiva contra ,,cost,,
  7
  30
  Raportează
 • postat de Nicu
  Miercuri, 17 Februarie 2021 08:11
  82.79.132.***
  Terenuri virane sunt destule in Galati. 2 locatii ar fi in zona turnului de televiziune intre fosta Uzina de Apa nr. 1 si parcul de la turn, sau intre parcul de la turn si blocurile din Micro 21, aceste 2 locuri au acces direct si la elicopterul SMURD-ului si in situatii critice la Spitalul de Urgenta, alta locatie ar fi in locul fostului MEHID, sau pe B-dul Cosbuc pe locul fostei unitati militare langa Carrefour. Numai sa se vrea, sa nu ramana numai in faza de promisiune si dispute politice.
  1
  25
  Raportează
 • postat de Vica de pe 11 Siret
  Miercuri, 17 Februarie 2021 07:35
  95.76.2.***
  Galatiul are spital municipal dar nu si gospodari care sa-l puna in intregime in functie!

  Spitalul de pe strada Traian a functionat ireprosabil cu toate pavilioanele de specialitate pana la constructia judeteanului, dar avand manageri competenti si administratie locala interesata de sanatatea galatenilor!

  Nu inteleg de ce la nivel local nu se analizeaza repunerea in functie, in totalitate a municipalului si redarea policlinicii de pe strada Eroilor ca un preambul de testare si examinare a bolnavilor, pentru tratare a afectiunilor in ambulator sau spitalizare in acest spital!

  Se vede clar ca exista interese personale, de grup mafiot ale unor doctori si politicieni, cladirea de pe Eroilor trebuind sa revina in folosinta galatenilor pentru tratarea sanatatii, iar invatamantul superior medical sa-si caute locatii in alte constructii in oras, multe abandonate, putand fi transformate in acest scop!
  2
  33
  Raportează
 • postat de Galatean
  Miercuri, 17 Februarie 2021 03:17
  5.13.196.***
  Aveti terenul de la Mehid si acces la strada principala , e locatie buna, decat sa vedem acele ruine mereu ar fii bine un spital cat despre intentie si realizare vor trece ani si iar ani santem satui de promisiuni desarte si intentii bune in a da bine la public
  1
  38
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.