Teren pentru construirea unui nou spital municipal

Teren pentru construirea unui nou spital municipal
Demersuri susţinute de consilierii PNL şi de primarul PSD
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Galaţiul are nevoie ca de aer de un spital nou-nouţ, municipal. Vestea bună este că atât consilierii locali liberali, cât şi primarul municipiului Galaţi susţin această idee, prin urmare spitalul are şanse să nu rămână doar un deziderat al gălăţenilor.

Printr-o adresă oficială, transmisă primarului municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, grupul celor şase consilieri locali PNL solicită „identificarea unui teren cu suprafaţa de 20.000 mp în vederea construirii unui Spital Municipal de Urgenţă”.

„În speranţa unei bune colaborări pe această temă, vă mulţumim anticipat pentru sprijinul acordat în vederea creşterii calităţii serviciilor medicale gălăţene”, scrie negru pe alb în adresa semnată de dr. Anamaria Hărăbor, Marta-Iozefina Bencze, Eduard-Dănuț Ciulei, Vasile Lupu, Valeriu-Laurențiu Onose și Adriana Silion.

Documentul a fost făcut public pe contul de Facebook al PNL Galaţi şi este argumentat astfel: „Unul dintre subiectele de campanie ale PNL Galați a fost construirea unui Spital Municipal de Urgență în orașul nostru, care să asigure servicii de sănătate la standarde europene pentru gălățeni. Este evidentă necesitatea construirii unui nou spital, lipsa acestuia resimțindu-se după desființarea vechiului spital municipal de către Consiliul local din acea vreme”. Iar după identificarea terenului, „în etapele următoare să se treacă la demararea propriu-zisă a proiectului”, afirmă liberalii.

Despre necesitatea unui nou spital municipal, dar şi despre demersurile privind identificarea celui mai potrivit amplasament, a vorbit şi primarul Galaţiului, social-democratul Ionuţ Pucheanu, în emisiunea „Audienţă la primar” difuzată la Tv Galaţi.

„Am spus-o şi în campania electorală şi mă ţin de promisiune: înfiinţarea, în acest mandat, a unui spital municipal. Pentru că bolile se înmulţesc, oamenii sunt din ce în ce mai bolnavi – cel puţin aşa pare - şi e nevoie de un spital municipal. Avem câteva idei unde s-ar putea crea. Cel mai facil ar fi pe actualul amplasament al Maternităţii Buna Vestire, ţinând în continuare în picioare o extraordinar de mare parte din clădirile pe care le are. Pe o eventuală a doua locaţie nu aş vrea încă să o discut, pentru că încă suntem în tratative, dar, dacă vom reuşi, va fi o surpriză pentru absolut toată lumea”, a spus primarul.

În ceea ce priveşte fondurile necesare construirii şi dotări la standarde actuale a noului spital, finanţarea ar putea veni din fonduri de redresare şi rezilienţă.

Nu trebuie uitat că Galaţiului şi Brăilei i s-a mai promis un spital regional, care din păcate a rămas la stadiul de hârtii.

Citit 6052 ori Ultima modificare Vineri, 19 Februarie 2021 09:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.