Un bărbat din Galați a primit un ficat nou

Un bărbat din Galați a primit un ficat nou
Transplant efectuat cu succes la Iași
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Medicii de la Spitalul ”Prof. dr. Nicolae Oblu” din Iași au realizat, la sfârșitul săptămânii trecute, o prelevare multiplă de organe, donatoare fiind o femeie de 37 de ani din județul Vaslui, aflată în moarte cerebrală. Astfel, mai multe vieți au putut fi salvate, anunță reprezentanții Centrului Regional de Transport Iași, potrivit dcnews.ro.

Rudele a doi pacienți aflați în moarte clinică au decis să salveze alte vieți, donând organe și țesuturi pentru alți bolnavi din țară. Unul dintre donatori este o femeie aflată în moarte cerebrală, în vârstă de 37 de ani, din județul Vaslui, în timpul intervenției fiind prelevați rinichii, ficatul și corneea. Cel de-al doilea donator este un bărbat în vârstă de 21 de ani, din județul Iași, de la care s-au prelevat ficatul și rinichii. Intervențiile de prelevare de țesut hepatic au fost efectuate de medicii de la Spitalul “Sfântul Spiridon”. În urma transplanturilor hepatice, un pacient de la spitalul respectiv și un altul de la Institutul Fundeni din București au primit o nouă șansă la viață. Prelevarea și transplantarea rinichilor au fost efectuate de echipele de medici de la Spitalul „Dr. C.I. Parhon” din Iași.

De la începutul anului și până în prezent, la Iași au fost efectuate trei prelevări de la persoane aflate în moarte cerebrală. Coordonatorul Centrului Regional de Transplant Iași, dr. Raluca Neagu Movilă, a declarat că mulțumește familiilor care au recurs la acest gest altruist, cât și echipelor medicale implicate în activitatea de prelevare și de transplant.

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului ”Sf. Spiridon” din Iași, a precizat că este o adevărată bucurie pentru echipa ieșeană că s-au realizat aceste transplanturi. “S-a realizat atât transplant hepatic, cât și cornean de la donatorul aflat în moarte cerebrală. Ficatul a fost primit de un pacient de 62 ani, pacient din județul Galați, care era primul pe lista de așteptare din Iași. Este o bucurie pentru echipa de transplant din Iași. Evoluția pacientului este favorabilă”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași, potrivit vremeanoua.ro.

Citit 3212 ori Ultima modificare Vineri, 19 Februarie 2021 13:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.