Alți doi gălățeni, depistați cu tulpina britanică a coronavirusului

Alți doi gălățeni, depistați cu tulpina britanică a coronavirusului
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

45 de noi cazuri de COVID-19 cu noua tulpină din Marea Britanie au fost confirmate în România, până pe 18 februarie, în urma analizării a 90 de probe. Astfel, numărul cazurilor de infectare cu varianta britanică a coronavirusului identificate de MedLife ajunge la 79, în mai puțin de două luni. Conform specialiștilor, cel mai probabil, această tulpină a devenit deja varianta dominantă în marile orașe ale țării și ar urma să devină tulpina cu cea mai mare frecvență în următoarele trei-cinci săptămâni la nivel național.

​Probele analizate în ultima etapă provin de la pacienți din diferite orașe ale țării: București – 26 de cazuri, Brăila – un caz, Galați – două cazuri, Timișoara – șase cazuri, Cluj - trei cazuri, Focșani – un caz, Ploiești – un caz, Pitești - un caz, Turda – un caz, Tg. Jiu – două cazuri, Vaslui – un caz.

Potrivit experților internaționali în sănătate publică, toate cele trei vaccinuri disponibile pe piața europeană (Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca) sunt eficiente împotriva variantelor de coronavirus aflate în circulaţie, inclusiv împotriva tulpinii britanice. Pe de altă parte, specialiștii nu exclud nevoia de adaptare a vaccinului, pe viitor, pentru a face față noilor mutații ale virusului.

Citit 1741 ori Ultima modificare Duminică, 21 Februarie 2021 11:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.