Al treilea val al pandemiei nu este exclus

Al treilea val al pandemiei nu este exclus

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Medicul Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, afirmă că autorităţile iau în calcul posibilitatea apariţiei unui al treilea val al epidemiei în România, cauzat de tulpina de SARS-CoV-2 apărută iniţial în Marea Britanie, care este mult mai contagioasă.

Ea cataloghează drept "incredibilă" atitudinea celor care, la un an de la apariţia pandemiei, organizează şi acceptă să participe la evenimente unde nu se respectă regulile de protecţie sanitară.

Medicul citat anunţă că autorităţile poartă discuţii şi pun la punct un plan pentru a se putea "replia foarte repede" în cazul unei creşteri a numărului de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2, în condiţiile apariţiei de noi tulpini, cu o contagiozitate mai ridicată. "Tulpina din Marea Britanie are câteva particularităţi. În principal, cea care vizează copiii, având o rată mai mare de transmitere şi de contagiozitate la această grupă de persoane, deci automat deja avem un plus de grijă din punctul acesta de vedere. De asemenea, rapiditatea cu care ea se extinde în toate celelalte ţări ar trebui să ne dea şi nouă de gândit", a declarat Andreea Moldovan, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Citit 1041 ori Ultima modificare Luni, 22 Februarie 2021 22:42

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro