Mai mulți bani pentru hrana bolnavilor din spitale?

Mai mulți bani pentru hrana bolnavilor din spitale?
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

O propunere legislativă depusă în Parlament de 15 deputaţi de la PSD prevede ca asigurarea alocaţiei de hrană pentru pacienţii internaţi în spitale să fie inclusă în contractul-cadru privind drepturile asiguraţilor în sistemul de sănătate, iar cuantumul acestei alocaţii să nu fie mai mic de 40 lei pe zi de persoană asigurată, pe parcursul spitalizării, potrivit Agerpres.

Proiectul propune modificarea legii privind reforma în domeniul sănătăţii. Potrivit iniţiativei legislative, autorităţile publice locale pot participa la finanţarea cheltuielilor pentru suplimentarea alocaţiei de hrană din spitale, pe lângă finanţarea altor cheltuieli.

Actul normativ prevede şi definirea alocaţiei de hrană ca fiind "suma unitară pentru servirea mesei de către asiguratul spitalizat, calculată în funcţie de hrana necesară fiecărei categorii de bolnavi recomandată de Colegiul Dieteticienilor din România, repartizată pe durata unei zile: masa de dimineaţă, prânz şi seară, stabilită către comisia special constituită în acest sens".

Conform proiectului, contractul-cadru privind drepturile asiguraţilor în sistemul de sănătate, care reglementează, în principal, condiţiile acordării asistenţei medicale, va include şi alocaţia de hrană de care beneficiază asiguratul pe parcursul spitalizării, de la data internării efective, cu menţiunea că aceasta se va actualiza anual cu rata inflaţiei.

Citit 751 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Februarie 2021 21:33

1 comentariu

 • postat de ariciul
  Joi, 25 Februarie 2021 08:59
  89.39.81.***
  Valeu sa nu mareasca foarte mult ,si aaatentiiieee,grasimili ,sarea si zaharu ,dauneaza grav sanatatii.Iar tigarili ,la spitalul TBC,provoaca moartea foarte grava .brusca si ,,iredemiabila'' .di asemenea nu suma era problema ci sacosele celor care cand plecau de la servici erau arhipline cu ....de toate.Plus economiile facute ,exact ca la institutia aia de se ocupa cu transplanturile de organe la incurabili in America,institutie care functiona ca o banca .Trebuiau sa aiba profit ,sa nu depaseasca bugetul pe anul in curs banii contand mult mai mult decat viata si sanatatea oamenilor.
  1
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.