Salvați Copiii cumpără două ambulanțe noi pentru cel mai mare spital de copii din România
Foto: Agerpres

Salvați Copiii cumpără două ambulanțe noi pentru cel mai mare spital de copii din România
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu", cel mai mare spital pediatric din România, va primi două ambulanțe special proiectate pentru uzul pediatric, pentru a putea efectua transferul medical al copiilor care necesită consulturi interdisciplinare sau unele tratamente. Suma necesară - 162.242 de euro - a fost strânsă în doar o săptămână de Organizația Salvați Copiii România, din donații. Peste 600 de copii sunt tratați zilnic la spitalul "Grigore Alexandrescu" din București.

"Într-o singură săptămână de la lansarea apelului, Salvați Copiii România a reușit să mobilizeze fonduri totale de 162.242 de euro, prin generozitatea donatorilor individuali și a companiilor Lidl România și BCR. În urma apelului la solidaritate, lansat de Salvați Copiii România, Lidl România s-a implicat pentru a dona peste 76.000 de euro, suma necesară achiziției unei ambulanțe care să ajungă la medicii de la Grigore Alexandrescu. În același timp, peste 5.782 de persoane fizice au donat 46.242 de euro, iar Banca Comercială Română (BCR) a acoperit restul sumei de 40.000 de euro, necesară pentru a doua ambulanță", arată reprezentanții Organizației Salvați Copiii.

"Cauza copiilor care au nevoie de tratament medical a trezit atâta solidaritate încât pentru noi a fost realmente un miracol. Donațiile financiare au fost dublate de solidaritatea românilor, și pentru asta suntem recunoscători", afirmă Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al Salvați Copiii România.

Donațiile care se vor mai strânge vor fi direcționate tot către Spitalul Grigore Alexandrescu, pentru achiziționarea de echipamente medicale performante, precum un aparat de radiologie pentru blocul operator sau alte echipamente specifice intervențiilor de specialitate.

"Această probă de solidaritate socială extraordinară nu ar fi fost posibilă fără implicarea generoasă a lui Mihai Șora, al cărui desen pentru cauza #ambulanțăpentruviață ne-a emoționat, a Amaliei Năstase, ambasador Salvați Copiii România, precum și a unor bloggeri care s-au implicat de îndată", arată Organizația Salvați Copiii.

Spitalul "Grigore Alexandrescu" are zece secții clinice și numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoțitoare și 17 ambulatorii de specialitate. Anual sunt efectuate aici peste 200.000 de consultații și sunt internați peste 30.000 de copii cu vârste între o zi și 18 ani, dintre care peste 60 la sută constituie urgențe medico-chirurgicale. Media zilnică a pacienților care se prezintă la spital pentru numeroase probleme este de 600 de copii, variind de la malformații congenitale până la traumatisme. Inclusiv copii din județul Galați sunt tratați frecvent la acest spital din Capitală.

Citit 805 ori Ultima modificare Marți, 23 Martie 2021 16:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.