De la 1 aprilie, se afișează în platforma de programare tipul de vaccin anti-COVID

De la 1 aprilie, se afișează în platforma de programare tipul de vaccin anti-COVID
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea anti-COVID (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, 23 martie 2021, că, de la 1 aprilie, se va afişa în platforma de programare tipul de ser cu care se poate face imunizarea la fiecare centru.

"Un alt element important este legat de actualizarea platformei de programare. Astfel, orice persoană care îşi va face programare într-un centru de vaccinare sau va opta să treacă în lista de vaccinare va şti de la început ce fel de vaccin se distribuie în acel tip de centru", a anunţat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Medicul a precizat că pentru cei care se înscriu pe listele de aşteptare va fi estimat şi timpul până la vaccinare.

"Acest timp de vaccinare poate să varieze faţă de estimarea iniţială, în funcţie de capacitatea de vaccinare a respectivului centru şi de tipul persoanelor care sunt înscrise în acea listă de aşteptare, în sensul în care, dacă sunt foarte multe persoane înscrise din etapa a doua, chiar dacă o persoană din etapa a treia este în primele poziţii pe lista de aşteptare, este posibil ca timpul să fie mai lung deoarece sunt preluate cu prioritate persoanele din etapa a doua - cei vulnerabili şi persoanele care deservesc activităţile esenţiale", a indicat preşedintele CNCAV.

Potrivit acestuia, din 6 aprilie, urmează să crească numărul de persoane care se vaccinează la un cabinet, de la 60 la 90 pe zi.

"Din data de 13 aprilie, vom deschide încă 125 de cabinete noi, cu vaccin de la compania BioNTech Pfizer. Aceste cabinete vor fi distribuite la nivelul judeţelor care nu au primit cabinete noi în data de 20 martie", a adăugat şeful CNCAV.

Valeriu Gheorghiţă a mai informat că pe site-ul dedicat vaccinării anti-COVID-19 a fost postat linkul pentru raportarea reacţiilor adverse.

Citit 1002 ori Ultima modificare Marți, 23 Martie 2021 22:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.