Pot dona plasmă după ce m-am vaccinat?

Pot dona plasmă după ce m-am vaccinat?

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu oricare dintre vaccinurile autorizate și folosite în România - Pfizer/ BioNTech, AstraZeneca și Moderna - pot dona plasmă. De asemenea, după vaccinare pot dona și sânge sau trombocite, arată Ministerul Sănătății. Astfel, românii care s-au vaccinat împotriva COVID-19 nu au o contraindicație referitoare la donarea de plasmă sau sânge, cât timp întrunesc criteriile de eligibilitate pentru donare. O persoană vaccinată poate dona dacă nu suferă de boli acute sau cronice care o pot exclude de la donare, temporar sau permanent.
Pentru vaccinurile anti COVID-19 aprobate în România nu există nicio contraindicație în ceea ce privește donarea de plasmă sau sânge, pentru că nu conțin virus viu atenuat.
O persoană vaccinată poate dona plasmă, sânge sau trombocite după vaccinare dacă au trecut cel puțin șapte zile de la administrarea oricăreia dintre cele două doze și nu au prezentat simptome sau au trecut cel puțin șapte zile de la remiterea oricărui simptom.
În cazul vaccinării cu vaccinul AstraZeneca, se poate dona plasmă, sânge sau trombocite după patru săptămâni de la administrarea unei doze sau de la remiterea oricărui simptom apărut după vaccinare.

Citit 364 ori Ultima modificare Luni, 12 Aprilie 2021 20:44

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro