Programările pentru rapel nu au fost anulate

Programările pentru rapel nu au fost anulate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, dr. Valeriu Gheorghiţă, a spus, duminică seară, că nu au fost anulate programările pentru doza de rapel cu vaccinul AstraZeneca.

"Pe 14 aprilie este prima zi în care se face (rapelul - n.r.). Erau în jur de 9.000 de persoane programate. Eu sper ca oamenii să nu îşi anuleze programarea, pentru că ar fi păcat să pierdem nişte beneficii", a spus Gheorghiţă, care a amintit că România are circa 750.000 de doze de vaccin AstraZeneca, conform Hotnews.

"Mâine (luni - n.r.) o să facem o evaluarea a tuturor centrelor de vaccinare. Rapelul trebuie să funcţioneze, pentru că oamenii au nevoie să îşi completeze schema de vaccinare. Pe de altă parte, acolo unde activitatea este într-adevăr scăzută, avem mai multe opţiuni, dintre care una ar fi alocarea unui alt tip de vaccin şi ne gândim la Johnson and Johnson, unde se administrează o singură doză şi atunci nu există riscul ca la rapel să se încurce tipurile de vaccin, pentru că şi aceasta a fost o problemă", a explicat medicul militar.

Citit 1380 ori Ultima modificare Luni, 12 Aprilie 2021 20:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.