Prima tranșă de vaccin Johnson & Johnson a ajuns în România

Prima tranșă de vaccin Johnson & Johnson a ajuns în România
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

60.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson au ajuns miercuri dimineață în România și vor fi deocamdată stocate în depozit. Se întâmplă la o zi după ce gigantul farmaceutic a anunțat suspendarea distribuirii acestui ser în Uniunea Europeană, potrivit digi24.ro.

Vaccinurile vor fi stocate, până ce va fi luată o decizie cu privire la administrarea lor, deoarece lansarea serului în Europa a fost amânată. Autoritățile din România au anunțat că așteaptă precizări legate de vaccinul denumit Jenssen de la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Compania americană a anunțat, marți, că suspendă livrarea vaccinului Johnson & Johnson către Europa şi examinează împreună cu autorităţile sanitare europene cazurile extrem de rare de formare de cheaguri de sânge semnalate în SUA, după administrarea acestui vaccin. Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat săptămâna trecută că examinează patru cazuri rare de formare a unor cheaguri sangvine la persoane vaccinate cu vaccinul Johnson & Johnson în SUA, la fel cum a procedat pentru cazurile asemănătoare semnalate după vaccinare cu serul produs de AstraZeneca-Oxford.

Citit 1106 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Aprilie 2021 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.