Galațiul, fără locuri libere la ATI COVID pentru adulți

Galațiul, fără locuri libere la ATI COVID pentru adulți
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Situația din secțiile ATI COVID ale spitalelor gălățene este una cel puțin îngrijorătoare, după ce toate paturile destinate tratării pacienților adulți cu forme grave de COVID-19 au fost ocupate. La Spitalul Județean a fost nevoie de o suplimentare a paturilor, din cauza numărului foarte mare de bolnavi aflați în stare critică. Locuri libere mai sunt doar la ATI COVID copii și pentru gravide.

Zero paturi de Terapie Intensivă pentru pacienți adulți COVID-19 mai erau ieri libere în Galați. În această situație problematică s-a ajuns din cauza numărului mare de bolnavi diagnosticați cu COVID-19 în ultima perioadă. ”Din cele 33 de paturi autorizate în județul Galați pentru pacienți COVID-19, adulți și copii, 24 sunt ocupate, în momentul de față (vineri – n.red.). Locuri libere mai sunt doar la Spitalul de Copii ”Sf. Ioan” și la Maternitatea ”Buna Vestire”. Pentru adulți, din păcate, nu mai sunt paturi disponibile”, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați.

”Situația este una dramatică”

Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați și Spitalul Militar ”Dr. Aristide Serfioti” sunt unitățile sanitare din județul Galați unde funcționează secții ATI destinate pacienților COVID-19. Aici, situația este îngrijorătoare, deoarece potențialii pacienți care ar putea avea nevoie urgentă de îngrijiri la ATI nu ar mai găsi paturi libere.

”Noi avem 16 paturi autorizate la ATI, pentru pacienții COVID-19. Din cauza numărului mare de bolnavi aflați în stare severă, am luat decizia de a suplimenta capacitatea secției cu încă două paturi. Dispunem de nouă saloane a câte două paturi, astfel încât funcționăm la capacitate maximă. Avem pacienți în stare critică, iar situația este una dramatică. Joia aceasta, la Urgențe, s-au prezentat 30 de persoane care au fost depistate pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2. Miercuri, am avut alți 30 de astfel de pacienți în UPU, iar marți au fost 40. Trebuie înțeles că acești oameni nu au venit la spital pentru că aveau o suspiciune că ar fi bolnavi, ci pentru că se aflau în stare destul de gravă”, a explicat Alina Valentina Dobrea, managerul Spitalului Județean Galați.

Și pe plan național situația este destul de gravă. Joi, în toată țara, mai erau libere doar 21 de paturi la ATI COVID, potrivit informațiilor HotNews.ro. De asemenea, 668 de pacienți COVID-19, intubați sau ventilați non-invaziv, erau tratați în Unitățile de Primiri Urgențe ale spitalelor, deoarece nu au mai prins locuri libere la ATI.

Citit 3021 ori Ultima modificare Marți, 20 Aprilie 2021 19:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.