Un sfert de miliard de euro pentru Spitalul Regional

Un sfert de miliard de euro pentru Spitalul Regional

Machetă a Spitalul Regional Iași
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
1 comentariu

Ministerul Finanțelor a semnat un acord de împrumut în valoare de 250 milioane de euro cu Banca Europeană de Investiții pentru construcția Spitalului Regional Iași. Costul total al proiectului este de circa 421 milioane de euro, din care împrumutul acoperă aproape 60 la sută. Pentru diferența de 170,9 milioane de euro vor fi folosite fonduri europene nerambursabile și alocări de la bugetul de stat.
Termenul de implementare al proiectului este de șapte ani, iar ultima tragere din creditul BEI este prevăzută în aprilie 2028. Împrumutul este acordat pe o perioadă de 27 de ani și reprezintă cel mai mare sprijin oferit până acum de BEI pentru sistemul de sănătate din România. Acest împrumut este primul dintr-o serie de trei acordate de brațul financiar al Uniunii Europene pentru primele spitale regionale de urgență, de la Iași, Cluj și Craiova.
Județul Galați va fi arondat la Spitalul Regional Iași.

Citit 2537 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Aprilie 2021 19:29

1 comentariu

 • postat de Simona Joi, 22 Aprilie 2021 13:40 81.12.149.*** Link la comentariu
  0
  2

  De ce suntem arondaţi la Spitalul din Iaşi?
  Dacă se va face şi un Spital Regional la Brăila nu vom fi arondaţi acolo?

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro