Excesul de sare, din nou în atenția publică

Excesul de sare, din nou în atenția publică
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Consumul a prea multă sare ne poate cauza probleme cu inima, acesta fiind un fapt cunoscut deja de toată lumea. Dar un nou studiu a stabilit un alt efect secundar care stârnește îngrijorare. Noi cercetări au descoperit că excesul de sare pe care îl introducem în organism prin alimentație ne poate face mai vulnerabili în fața bolilor cauzate de bacterii. Deci, sarea poate afecta și imunitatea.

Studiul, publicat în revista "Circulation", completează o serie de cercetări din 2015, care au constatat că o cantitate mare de sare ajunsă în sânge afectează modul în care un anumit tip de celule albe reacționează atunci când detectează o celulă nesănătoasă. Însă atunci oamenii de știință "încă nu știau ce se întâmplă în celule", a spus dr. Sabrina Geisberger, de la Berlin Institute for Medical Systems Biology (BIMSB).

În urma publicării noului studiu, experții în nutriție le recomandă adulților să limiteze cantitatea zilnică de sare de bucătărie la maximum cinci sau șase grame, luând-o în calcul și pe cea "ascunsă" în alimentele procesate.

Citit 1860 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Mai 2021 20:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.