Posibil nou tratament împotriva infecției cu SARS-CoV-2

Posibil nou tratament împotriva infecției cu SARS-CoV-2
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Comitetul pentru medicamente de uz uman din cadrul Agenției Europene a Medicamentului (EMA) a demarat procesul de evaluare continuă a datelor referitoare la sotrovimab (cunoscut și cu numele de VIR-7831 și GSK4182136), un anticorp monoclonal dezvoltat de GlaxoSmithKline și Vir Biotechnology, Inc. pentru tratamentul pacienților cu COVID-19.

Potrivit unui comunicat, decizia de a demara evaluarea continuă se bazează pe rezultatele preliminare dintr-un studiu care analizează capacitatea medicamentului de a preveni spitalizarea sau decesul pacienților bolnavi de COVID-19 și internați ambulatoriu.

"Cu toate acestea, EMA nu a primit încă setul complet de date și este prea devreme pentru a trage concluzii referitoare la raportul beneficiu-risc al acestui medicament. EMA a început să evalueze primul set de date, care provin din studii la animale și studii de laborator, pe lângă datele disponibile referitoare la calitatea medicamentului", se arată în comunicat.

EMA va evalua toate datele referitoare la acest medicament, inclusiv dovezile provenite din studiile clinice, pe măsură ce acestea devin disponibile.

Citit 782 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Mai 2021 20:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.