Centrul de Transfuzie Sangvină Galați, deschis și sâmbătă
Foto: Remus Basalic

Centrul de Transfuzie Sangvină Galați, deschis și sâmbătă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Gălățenii care vor să doneze sânge, însă nu pot ajunge în timpul săptămânii la Centrul Regional de Transfuzie Sangvină (CRTS) Galați, o pot face sâmbăta aceasta. Astfel, pe 29 mai, vă puteți începe weekendul cu o faptă bună. Donarea de sânge nu este dureroasă și are o multitudine de beneficii pentru sănătate, spun medicii.

"Încercăm, în acest mod, să venim în sprijinul persoanelor care vor să doneze, dar nu au timp pe parcursul zilelor lucrătoare. Trebuie știut, totuși, că în ziua în care au donat sânge, persoanele pot beneficia de un liber la locul de muncă. Îi sfătuim pe toți angajatorii să respecte acest drept, prevăzut prin lege", a precizat Camelia Stoichicescu, directoarea CRTS Galați.

Potrivit sursei citate, nevoia de produse medicale pe bază de sânge, în spitalele din Galați, este foarte mare. Din păcate, numărul donatorilor zilnici nu este suficient pentru a acoperi necesarul. "Facem apel către cât mai mulți gălățeni să vină și să doneze sânge. Din sângele donat de o singură persoană pot fi salvate chiar și trei vieți", a adăugat directoarea centrului.

Citit 1943 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Mai 2021 21:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.