Feriga elimină viermii intestinali

Feriga elimină viermii intestinali
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cei mai mulţi dintre noi o recunoaştem din buchetele de flori sau din timpul drumeţiilor, însă feriga oferă şi o mulţime de beneficii pentru sănătate.

În ţara noastră, această plantă este comună în pădurile montane şi în cele subalpine, fiind folosită cu succes în tratarea reumatismului şi a multor altor afecţiuni.

Feriga conţine glucide, monoglucide, glicozide, enzime, răşini şi acid flavonic, cu efecte terapeutice. De asemenea, tratamentul pentru tratarea viermilor intestinali poate include şi feriga. Se prepară un decoct dintr-o lingură de ri­zomi proaspăt răzuiţi (nu uscaţi) şi 100 de mililitri de apă, iar peste decoctul rezultat, după filtrare, se adaugă 100 de grame zahăr şi se mai fierbe timp de zece minute. Se administrează dimineaţa, pe stomacul gol, câte o lingură în două reprize, la interval de 15 mi­nute. Rizomii conţin filicină, substanţă ce are o acţiune deparazitară, însă folosirea ferigii pe cale internă se face cu precauţie, deoarece în cantităţi mari devine otrăvitoare. Astfel, înainte de a aplica acest tratament, este obligatoriu să cereţi sfatul unui medic.

Citit 830 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Mai 2021 03:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.