Maternitatea „Buna Vestire”, dotată cu peste 150.000 de euro de la UE

Maternitatea „Buna Vestire”, dotată cu peste 150.000 de euro de la UE
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Un contract de finanțare europeană de peste 150.000 de euro privind dotarea Maternității „Buna Vestire” cu echipamente și consumabile medicale în contextul COVID-19, a fost semnat ieri, informează Primăria municipiului Galați. Proiectul cuprinde două etape: o primă etapă de rambursare a cheltuielilor efectuate în 2020 și o a doua etapă de achiziții echipamente și materiale sanitare în 2021.

Potrivit Primăriei Galaţi, în prima etapă, municipalitatea a alocat, anul trecut, în cea mai mare proporție banii necesari pentru compartimentul ATI, având în vedere că unitatea medicală a fost desemnată de la începutul pandemiei „Maternitate suport COVID-19 - Pavilion”, acordând asistență medicală pacientelor confirmate sau suspecte COVID-19, cât și celor non-covid. Astfel, s-au achiziționat: două paturi ATI, cinci seringi automate (injectomate și injectomate PCA), monitor funcții vitale, aspirator mobil, astrup, container monobloc și consumabile medicale.
„În etapa a doua, unitatea medicală va achiziționa următoarele echipamente: laringoscop, videolaringoscop, aparat dezinfecție aer, cardiotocograf, incubator, termometre digitale, sonde aspirație. Pe lista pentru consumabile medicale se regăsesc mănuși chirurgicale, halate, bonete, măști, combinezoane, ochelari protecție, cizme etc. Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 154.792,55 euro, din care echipamentele medicale reprezintă 66.425,48 euro, iar consumabilele medicale 88.367,07 euro”, precizează Primăria.
„Prin departamentul de specialitate al Primăriei am ajutat echipa spitalului să depună cererea de finanțare și să realizeze toți pașii necesari semnării contractului. Mai mult, noi avem deja în implementare un proiect cu fonduri europene de 16 milioane de lei pentru modernizarea și dotarea ambulatoriului, la care se adaugă și cel aflat în evaluare pentru reabilitare termică a trei pavilioane, în valoare de peste 8 milioane de lei. Totul pentru ca Maternitatea din Galați, una dintre cele mai vechi unități medicale din țară, să fie o unitate modernă la standarde europene”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.
Proiectul „Creșterea capacității de răspuns în timp util și eficient la criza COVID-19 în cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie «Buna Vestire» Galați și de gestionare a crizei sanitare cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2 prin dotarea cu echipamente și aparatură medicală” se va încheia la data de 31 decembrie 2021. Instituţia a depus pentru finanțare şi proiectul „Creșterea capacității Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie «Buna Vestire» Galați de gestionare a crizei sanitare COVID-19”.

Citit 1672 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Iunie 2021 02:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.