Tratamentul pe bază de anticorpi, ineficient în prevenirea COVID-19

Tratamentul pe bază de anticorpi, ineficient în prevenirea COVID-19
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Compania AstraZeneca a anunțat că studiul privind terapia cu anticorpi împotriva COVID-19 a arătat că acest tratament nu este eficient în prevenirea bolii provocate de virusul SARS-CoV-2. Astfel, cea mai bună metodă de protecție în fața infecției rămâne vaccinarea.

Studiul a evaluat dacă terapia, un cocktail format din două tipuri de anticorpi, ar putea împiedica adulții care au fost expuși la virus în ultimele opt zile să dezvolte simptome COVID-19, scrie Reuters. Terapia, AZD7442, a avut o eficacitate de 33 la sută în reducerea riscului ca persoanele să dezvolte simptome în comparaţie cu un placebo, dar acest rezultat nu a fost semnificativ statistic - ceea ce înseamnă că s-ar fi putut datora întâmplării şi nu terapiei în sine.

Studiul de fază III a inclus 1.121 de participanți din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. "În timp ce această cercetare nu a îndeplinit obiectivul primar împotriva îmbolnăvirii simptomatice, suntem încurajați de protecția observată la participanții negativi la PCR în urma tratamentului cu AZD7442”, a declarat vicepreședintele executiv al AstraZeneca, Mene Pangalos.

De asemenea, compania a anunțat că se bazează pe o serie de studii suplimentare. Încă cinci cercetări sunt în prezent în desfășurare, testând cocktailul de anticorpi ca tratament sau pentru prevenirea îmbolnăvirii. "Următorul va fi probabil un studiu mai mare, care testează tratamentul la persoanele cu un sistem imunitar slăbit din cauza cancerului sau a unui transplant de organe, care ar putea să nu beneficieze de un vaccin", transmite sursa citată.

AZD7442 aparține unei clase de medicamente numite anticorpi monoclonali care imită anticorpii naturali produși de organism pentru a combate infecțiile. Terapii similare dezvoltate de companiile Regeneron (REGN.O), Eli Lilly (LLY.N) și GlaxoSmithKline (GSK.L) cu partenerul Vir (VIR.O) au fost aprobate de autoritățile de reglementare din SUA pentru tratarea pacienților cu COVID nespitalizați.

Citit 978 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iulie 2021 00:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.