Ce medici de familie vaccinează anti-COVID în Galați

Ce medici de familie vaccinează anti-COVID în Galați
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

34 de medici de familie din județul Galați iau parte la campanie de vaccinare împotriva COVID-19. Gălățenii care se vaccinează în cabinetele medicilor de familie o pot face cu serul produs de compania americană Johnson&Johnson. Spre deosebire de restul vaccinurilor anti-COVID aprobate în Uniunea Europeană, care necesită administrarea a două doze de ser, vaccinul Johnson&Johnson se administrează într-o singură doză.

Vaccinul Johnson&Johnson este recomandat tuturor persoanelor cu vârsta de peste 18 ani. Medicii de familie care au dorit să ia parte la campania națională de vaccinare își stabilesc singuri programul de imunizare și întocmesc listele de programare în vederea vaccinării.

Din cei mai bine de 250 de medici de familie aflați în relații contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate Galați, doar 34 au vrut să vaccineze anti-COVID prin cabinetele pe care le dețin, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați.

Pe site-ul DSP Galați, la rubrica "Informații privind COVID-19", puteți găsi o listă cu medicii de familie care desfășoară activitatea de vaccinare. Ultima listă a fost actualizată pe 24 iunie și cuprinde 34 de medici de familie din județul Galați, 19 cu cabinete în mediul rural și restul cu cabinete în municipiul Galați și în orașul Berești.

În municipiul Galați, medicii care iau parte la campanie sunt, în ordine alfabetică: Grigore Buture, Dana Cașu, Cerasela Ciobotaru, Grațiela Cocu, Valentin Cocu, Emilia Hanță, Valeriu Hărăbor, Mariana Ionescu, Gabriel Lipșa, Monica Matei, Doina Munteniță, Viviana Nedelcu, Ani-Magdalena Nicolae, Carmen Panghe și Diana Savin.

În comuna Băleni, vaccinează medicul Ghedanie Căpriță, la Șendreni - dr. Maria Amitroaie, iar la Vlădești - dr. Carmen Buleandră. La Suceveni, vaccinează medicul de familie Aurelian Codrescu, la Drăgănești - dr. Elena Fluture, la Gohor - dr. George Fluture, la Cuca - dr. Ciprian Groza, la Măstăcani - dr. Mirela Harabagiu, la Vârlezi - dr. Valeriu Hărăbor (vaccinează și în municipiul Galați - n. red.), la Hanu Conachi - dr. Monica Mihalcia, la Oancea - dr. Antoaneta Nebunu, la Munteni - dr. Petru Oancă, la Drăgușeni, în satul Adam - dr. Cecilia Pământ, în satul Drăgușeni - dr. Vasile Pământ, la Băneasa - dr. Ana Plăcintă, la Vânători - dr. Geanina Pleșa, la Independența - medicii de familie Corina Popescu și Amelia Timpău, iar la Toflea - medicul Larisa Onofrei Fluture. În orașul Berești, vaccinează împotriva COVID-19 medicul George Negru.

La Tecuci și la Târgu Bujor, niciun medic de familie nu a dorit să vaccineze împotriva COVID-19. Pentru fiecare doză de vaccin administrată, medicii de familie primesc suma de 40 de lei.

Citit 2153 ori Ultima modificare Joi, 15 Iulie 2021 01:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.