De ce este importantă schema completă de vaccinare împotriva COVID-19

De ce este importantă schema completă de vaccinare împotriva COVID-19
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Serviciul de Sănătate Publică din Marea Britanie a efectuat un studiu care a vizat monitorizarea pacienților din 700 de cabinete de medicină de familie de pe teritoriul acestui stat. Rezultatele acestui studiu arată că vaccinarea cu schemă completă este eficientă și în rândul grupelor de risc. În Marea Britanie vârstnicii sunt vaccinați în proporție de peste 85-90 la sută. 

Concluziile specialiștilor

Eficiența împotriva COVID-19 în cadrul grupelor de risc este între 30 – 60 la sută după prima doză de vaccin, indiferent de tipul de vaccin, excepție fiind grupa persoanelor cu imunitate scăzută (imunocompromiși), unde procentul de eficiență este de 4 la sută.
Pentru ambele vaccinuri (de la companiile Pfizer și AstraZeneca) eficiența crește considerabil după administrarea celei de a doua doze, iar în cazul grupului de imunocompromiși, eficiența crește la 74 la sută.

Beneficiile schemei complete de vaccinare

Deși numărul cazurilor noi raportate zilnic a crescut, comparativ cu cele înregistrate în perioada aprilie-mai, magnitudinea este la 2/3 din valul anterior, iar decesele înregistrate sunt de doar 1/30 din valul anterior.
În România, țară codașă în Europa după rata de vaccinare împotriva COVID-19, valul al patrulea al epidemiei ar putea să aibă consecințe grave. Mai mulți specialiști îndeamnă populația să meargă să se vaccineze în număr cât mai mare, subliniind că valul al patrulea va fi cel al ”nevaccinaților”.

Citit 474 ori Ultima modificare Joi, 22 Iulie 2021 17:00

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro