Molecule eficiente în tratamentul anti-COVID

Molecule eficiente în tratamentul anti-COVID
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cercetătorii israelieni au realizat teste de laborator și consideră că au găsit trei molecule extrem de eficace în tratamentul anti-COVID. De la începutul crizei sanitare, mai multe medicamente au fost utilizate pentru a trata persoanele infectate. Unele nu și-au dovedit eficacitatea, altele au fost folositoare la începuturile pandemiei.

Cercetătorii israelieni consideră că au găsit remediul atât de așteptat: o combinație de trei molecule care, conform publicației Times of Israel, preluată de viata-medicala.ro, au o eficacitate apropiată de 100 la sută.

Dintre cele trei medicamente considerate ca având eficacitate sporită, unul se folosește în tratamentul HIV – însă denumirea lui nu a fost dată publicității. Un altul este utilizat în ateroscleroză și se numește Darapladib, iar al treilea este Flumatinib, un produs aflat încă în studiu, în testele de fază a treia, cu potențial împotriva leucemiei mieloide cronice.

Combinația celor trei molecule a avut un efect vizibil împotriva virusului SARS-CoV-2, lăsând în viață celulele infectate. În circumstanțe clasice, a explicat profesorul Isaiah Arkin, de la Universitatea Ebraică din Ierusalim, jumătate din celule ar fi fost moarte, la două zile după contactul cu virusul.

Citit 1350 ori Ultima modificare Luni, 26 Iulie 2021 23:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.