Bonuri de masă pentru persoanele care se vaccinează anti-COVID

Bonuri de masă pentru persoanele care se vaccinează anti-COVID
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Românii care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă - două doze de vaccin Pfizer, Astra Zeneca sau Moderna sau o doză de vaccin Johnson&Johnson - vor primi bonuri de masă în valoare de 100 de lei, a anunțat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, la finalul ședinței de marți a coaliției, potrivit hotnews.ro.

Ioana Mihăilă a precizat că măsura a fost "agreată" la nivelul coaliției și se adresează exclusiv persoanelor care se vor vaccina de acum încolo, nu și celor deja vaccinate. Premierul Florin Cîțu a precizat că este vorba despre un proiect-pilot. Măsura nu se aplică imediat, ci după ce Guvernul va adopta un act normativ în acest sens.

Forma finală a actului normativ ce urmează să fie adoptat de Guvern nu este cunoscută în acest moment, iar decizia finală - dacă măsura se va adresa tuturor persoanelor care se vor vaccina de acum încolo sau va fi un proiect pilot mai restrâns - va aparține Guvernului, potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății. Măsura s-ar putea aplica din luna septembrie, după rectificarea bugetară.

"Am agreat o măsură care a fost propusă, și anume bonuri de masă pentru cei care se vaccinează de acum încolo", a declarat Ioana Mihăilă.

Ministrul Sănătății a mai precizat și că "urmează să vedem posibilitățile tehnice pentru a organiza loterii pentru persoanele vaccinate".

Doar 30 la sută dintre români s-au vaccinat

Rata de acoperire vaccinală în rândul populației eligibile din România - cu vârsta peste 12 ani - este în jur de 30 la sută, a anunțat marți coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță. Peste 5,07 milioane de români s-au vaccinat cu cel puțin o doză, iar dintre aceștia, peste 95 la sută s-au vaccinat cu schema completă.

Dintre românii vaccinați, 1,1 milioane sunt persoane din mediul rural, vaccinate cu schema completă, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare. Cea mai mare rată de vaccinare, în rândul populației eligibile - cu vârsta peste 12 ani - este în București, unde 48 la sută din populația eligibilă s-a vaccinat. Valeriu Gheorghiță mai spune că, cel mai probabil, ne apropiem de procentul de 50 la sută imunitate colectivă - în jur de 30 la sută din populație vaccinată, iar restul de aproximativ 20 la sută trecută prin boală.

Citit 1817 ori Ultima modificare Miercuri, 11 August 2021 23:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.