COVID-19. Un nou caz de infecție cu tulpina Delta, la Galați
Foto: Marian Calestru

COVID-19. Un nou caz de infecție cu tulpina Delta, la Galați
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un gălățean de 57 de ani este al doilea pacient diagnosticat cu tulpina indiană a noului coronavirus. Bărbatul nu a călătorit recent în străinătate, ceea ce înseamnă că tulpina Delta, care ridică cele mai mari semne de îngrijorare în rândul autorităților, este răspândită și se transmite chiar pe teritoriul județului nostru.

”Bărbatul este vaccinat (la începutul anului 2021) cu ambele doze de vaccin (Pfizer). Acesta s-a testat în data de 1 august, fiind declarat pozitiv. Pe data de 17 august a venit confirmarea de infectare cu tulpina Delta. În urma anchetei epidemiologice, s-a stabilit că bărbatul nu a intrat în contact cu nicio persoană venită din străinătate. Gălățeanul este la domiciliu și are o stare de sănătate bună”, a transmis Instituția Prefectului Galați.  

Vă reamintim că primul caz de infecție cu tulpina indiană a SARS-CoV-2 a fost confirmat la sfârșitul lunii trecute, în județul Galați. Era vorba de un bărbat de 59 de ani care se întorsese recent din Marea Britanie. Primul pacient depistat cu varianta Delta nu era vaccinat anti-COVID.

Ce este tulpina Delta

Varianta B1617.2 (Delta) sau tulpina indiană este considerată cea mai adaptată dintre cele patru variante virale, cu un grad ridicat de contagiozitate, de două ori mai mare față de tulpina inițială și cu aproximativ 60 la sută mai mare decât tulpina Alpha, cunoscută ca varianta britanică.

Varianta Delta are potențialul de a deveni tulpină majoritară la nivel global, nu doar în anumite țări, fiind responsabilă de un număr mare de infecții, predominant la persoanele nevaccinate.

Vaccinurile actuale administrate în schemă completă își mențin eficiența față de infecția cu acest tip de tulpină, sens în care vaccinul produs de compania Pfizer/ BioNTech asigură o protecție de spitalizare de 96 la sută, iar AstraZeneca/Vaxzevria asigură o protecție de 92 la sută.

CITEȘTE ȘI: Până pe 15 august, în România, au murit 21 de persoane infectate cu varianta Delta

Citit 2898 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 August 2021 19:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.