Galațiul, pe locul al treilea în țară la cazurile noi de COVID-19
Foto: Marian Calestru

Galațiul, pe locul al treilea în țară la cazurile noi de COVID-19
Evaluaţi acest articol
(34 voturi)

Pandemia provocată de virusul SARS-CoV-2 pare să capete din nou proporții, iar județul Galați este cel mai afectat din țară, după municipiul București și județul Ilfov, în timp ce imunizarea (VEZI AICI) bate pasul pe loc în județul Galați. Singura veste bună este că nu au mai fost raportate decese ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

28 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate în județul Galați, în decursul unei singure zile, din 516 teste efectuate, conform ultimei raportări făcute de Instituția Prefectului Galați, care citează datele centralizate de Direcția de Sănătate Publică. Situația epidemiologică la zi mai arată că șapte gălățeni au fost declarați vindecați.

Privit în context național, numărul de 28 de îmbolnăviri ne situează pe locul al treilea, după municipiul București (136 de îmbolnăviri) și Ilfov (unde locuiesc, în realitate, foarte mulți bucureșteni), cu 52 de pacienți nou confirmați. Imediat sub noi se află Clujul, Constanța și Hunedoara, cu 25, 23 și, respectiv, 21 de îmbolnăviri.

De la începutul pandemiei și până în prezent, în județul Galați au fost confirmate 27.828 de cazuri de COVID-19, din 183.256 de teste efectuate. 26.769 de persoane s-au vindecat, însă 954 de gălățeni au murit din cauza complicațiilor provocate de infecția cu noul coronavirus. ”1.740 de persoane se află în carantină la domiciliu, 75 în izolare la domiciliu, iar 28 în izolare instituționalizată”, arată Prefectura Galați.

Pe lângă cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care au fost deja pozitivi, 113 persoane din România au fost reconfirmate. Unul dintre acești pacienți este din județul Galați, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Citit 4970 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 August 2021 01:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.