Ziua Mondială a Limfomului, marcată miercuri

Ziua Mondială a Limfomului, marcată miercuri
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ziua Mondială a Limfomului este marcată anual pe 15 septembrie, iar specialiștii în domeniu fac un apel către medici, asistenți, pacienți și familiile lor să se informeze despre această formă de cancer.

Limfomul este o boală rară, reprezentând un cancer al ganglionilor şi al sistemului limfatic, ce se formează la nivelul limfocitelor din sânge şi afectează sistemul imunitar şi capacitatea acestuia de a lupta cu infecţii şi boli.

În întreaga lume, un milion de oameni trăiesc cu limfom, în fiecare zi sunt diagnosticaţi alți 1.000 de pacienţi și aproape 200.000 de persoane mor din cauza acestei boli, în fiecare an. "Există 30 de tipuri diferite de limfom recunoscute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, dintre care 25 sub denumirea de limfom non-Hodgkin (LNH). Limfoamele non-Hodgkin reprezintă unul din cele mai frecvente tipuri de cancer. Aproximativ una din 50 de persoane va dezvolta LNH în decursul vieții", precizează reprezentanții unei companii farmaceutice, într-un comunicat de presă.

În România, în fiecare an se diagnostichează circa 1.400 de cazuri de LNH, dintre care jumătate pierd lupta cu boala. În lipsa unui tratament adecvat, boala poate duce la deces în numai șase luni.

Citit 758 ori Ultima modificare Joi, 16 Septembrie 2021 02:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.